Filmfestival Cannes 11-22 mei 2016

Schermafbeelding 2016-05-12 om 14.21.04

Al sinds 1946 wordt het Filmfestival van Cannes jaarlijks gehouden in de derde week van mei. Het Filmfestival van Cannes is een prestigieus internationaal filmfestival waar iedereen die iets te “vertellen” heeft of iets betekent in de filmwereld, aanwezig is. Het filmfestival wordt gehouden in de Zuid Franse badplaats Cannes, in het Palais des Festivals et des Congrès op de La Croisette. Het is populair en wordt bezocht door filmsterren van over de hele wereld en het is een mooie gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwe films te presenteren en deze aan distributeurs te verkopen.

poster

Tijdens het festival wordt de Palme d’Or (Gouden Palm), de meest prestigieuze prijs van het festival, toegekend aan de beste film. Andere prijzen zijn er onder andere voor de beste regie, acteur en actrice en scenario. Dit jaar heeft het filmfestival een klein Nederlands tintje. De Franse film ELLE van regisseur Paul Verhoeven beleeft in Cannes zijn wereldpremière. De thriller gaat over een zakenvrouw (Isabelle Huppert) die wraak wil nemen op haar verkrachter. Vanaf 21 september van dit jaar is deze spannende film te zien in de bioscoop.

Schermafbeelding 2016-05-12 om 14.21.04

Elk jaar wordt er voor het festival een affiche ontwikkeld. Voor deze 69 ste editie van het filmfestival is een affiche ontworpen door Hervé Chigioni en Gilles Frappier. Het beeld op de poster verwijst naar een scene uit de film Le Mépris uit 1963 van de regisseur Jean-Luc Godard. Het is dan ook een soort hommage aan deze Jean-Luc.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s