Eten in Franse sfeer tijdens het Diner Francais

Diner Français op vrijdagavond 24 juni
Nog iets meer dan een maand dan is het zover. Na er bijna een jaar aan meegeholpen te hebben gaat het Fête de la Musique Amersfoort van start op zaterdag 25 juni 2105. Voorafgaand aan dit grote muziekfestijn is er op vrijdagavond een openingsavond met muziek en ‘Frans’ eten.

diner-francais-495x400

In samenwerking met Stichting Arteganza, de organisator van het Fête de la Musique en Bistro ‘t Kannetje en Crêperie Juffrouw Jacoba uit Amersfoort, wordt er een Diner Français georganiseerd. Mensen kunnen zich inschrijven voor een heerlijk diner wat door beide horeca gelegenheden wordt geserveerd. Bistro ‘t Kannetje verzorgt het hoofdgerecht en Crêperie Juffrouw Jacoba het dessert. De plaats van handeling is ook uniek namelijk de Onze Lieve Vrouwetoren op het Lieve Vrouwekerkhof. Een bijzondere gebeurtenis dus. Helemaal als je bedenkt dat je bovenop het overheerlijk ‘Franse’ eten nog eens getrakteerd wordt op geweldige Franse muziek. Het Diner Francais luidt namelijk tevens de start in van het Fête de la Musique festival wat op zaterdag 25 juni plaatsvindt.

Zo zal het carillon van de Onze Lieve Vrouwetoren van 17:00 uur tot 18:00 uur Franse chansons spelen. Komen er uit de accordeon van Huug Verschuyl Franse deuntjes en zal hij later op de avond cartoons tekenen. Speciale gast die avond is Cyprès le Musicien, een uit Parijs overgekomen Franse singer-songwriter. Ioana Cobzaru heeft hem speciaal voor dit Diner Francais naar Nederland weten te halen. Een super avond dus met geweldige muziek en overheerlijk eten op een toplocatie. Als je het leuk vindt mag je in het wit komen of op z’n ‘Frans’.

IMG_1012

En als klap op de vuurpijl is er voor alle deelnemers een goodiebag. In deze goodiebag zit onder andere een half flesje Tulipe de la Garde van de Nederlandse en in Amersfoort wonende wijnboer Ilja Gort, een stukje heerlijk ruikende Savon de Marseille aangeboden door Dille en Kamille Amersfoort en een potje confiture aangeboden door l’Esprit Provençal.

Ik ben er uiteraard ook en misschien serveer ik wel jou bordje tijdens het Diner Francais! Je moet wel snel beslissen en bestellen want OP IS OP. Er zijn maar 30 plekken!

Aanvang Diner Français: 18.30 uur

Kaarten kosten 29,50 euro p.p. (dat is incl. hoofdgerecht, dessert, 2 drankjes en koffie)

Inschrijven voor dit diner zal lopen via de ticketshop.

Meer informatie op: www.onzelievevrouwetoren.nl

Laatste mededeling: Als borrelhapje/voorgerecht serveert Madame Paté uit Amersfoort haar klassiek Franse patés. Lees meer over Madame Paté op dit blog.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s