Van Franse bodem bezoekt De Madeleine in Breda

IMG_5807.JPG

Vorige maand bracht ik een bezoek aan de ‘zoete’ winkel De Madeleine in Breda. Wanneer je de winkel binnenstapt, komt de zoete geur van chocolade en andere zoetigheden je tegemoet. Niet vervelend trouwens, je voelt je weer even dat kleine kind in een snoepwinkel. De winkel is niet groot, maar wel licht en heeft precies datgene wat op de gevel staat: madeleines. In 4 smaken liggen ze te pronken in de etalage. Je kan ze per stuk kopen samen met een sausje van gesmolten witte chocolade en vanille. Mmmmm daar gaan er een paar van mee naar huis!

IMG_5801.JPG

Zo’n twee jaar geleden begon Linda Crezee met De Madeleine in Breda. In het pand naast De Madeleine huist het restaurant De Stadstuin waar Linda en haar man eigenaar van zijn.

De winkel bestaat uit 3 delen. Het voorgedeelte met de etalage, in het midden gedeelte staat de toonbank en achterin is de werkruimte.

IMG_5803.JPG

Op het moment dat ik een bezoekje bracht aan De Madeleine, was eigenaresse Linda Crezee net bezig met de chocolademedailles voor de avondvierdaagse, die de week erop gelopen zou worden in Breda.

IMG_5805.JPG

Naast de madeleines verkoopt en maakt De Madeleine ook macarons. Sommige klanten zeggen dat ze de status van de Laduree macaron halen en komen er regelmatig voor terug. Heerlijke bonbons en geboortesuikers zijn er onder andere ook te koop. Eigenlijk moet je er gewoon eens gaan kijken als je in de buurt bent en zeker in de winterperiode. Dan staan ze buiten met oliebollen en verkopen ze erwtensoep van het naastgelegen restaurant de Stadstuin.

IMG_5804.JPG

Na een leuk gesprek en het maken van de nodige beelden verlieten we de winkel met een tasje. In dat tasje zaten twee madeleines (met saus) en twee macarons. Deze werden uiteraard bij de thee opgepeuzeld en….ze waren heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.

De Madeleine  |  Ginnekenweg 140  |  Breda

open di t/m za van 10.00 -18.00 uur  |  zo en ma gesloten

Meer info op: www.demadeleine.nl

Een reactie op “Van Franse bodem bezoekt De Madeleine in Breda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s