Het Diner Français in Amersfoort

collage diner

Het is al weer ruim een week geleden, dat het Diner Français in Amersfoort plaatsvond. Op vrijdag 24 juni was er een frans georiënteerd diner, bestaande uit overheerlijke Frans klassieke paté’s van Madame Paté, zalige coq au vin ragout van Bistro ’t Kannetje en als dessert werkelijk verrukkelijke crêpes met ijs van Crêperie Juffrouw Jacoba. En dat alles omlijst met franse muziek en een echte cartoonist.

fdlm033 2016 @peter putters www.denozem.com-8497.jpg

fdlm033 2016 @peter putters www.denozem.com-8637

De ambiance was ook bijzonder, namelijk de Onze Lieve Vrouwe Toren op het Onze Lieve Vrouwe kerkhof in Amersfoort. En zeg nou zelf, wanneer eet je nou in een (kerk)toren? De avond werd geopend door de wethouder van cultuur van Amersfoort Mevrouw Houwing. Daarna speelde Cypres le Musicien geweldige bestaande en eigen Franse nummers. Er was zelfs nog een jarige job onder de gasten die een Franse muzikale gift kreeg.

fdlm033 2016 @peter putters www.denozem.com-8492

fdlm033 2016 @peter putters www.denozem.com-8616.jpg

Het was een zeer bijzondere avond om nooit meer te vergeten en ik ben erg blij en trots dat ik daar een onderdeel van was en tevens mede organisator. De avond was tevens de opening voor het Fête de la Musique van de volgende dag, zaterdag 25 juni.

fdlm033 2016 @peter putters www.denozem.com-8750.jpg

fdlm033 2016 @peter putters www.denozem.com-8511

Met het Diner Français is er een mooi fenomeen neergezet in Amersfoort, wat zeker voor herhaling vatbaar is denk ik. Als afsluiter kregen de gasten aan het eind van de avond ook nog eens een goed gevulde Franse goodiebag mee.

fdlm033 2016 @peter putters www.denozem.com-8650.jpg

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: