Met een app kosten besparen op de Franse tolwegen

De meeste Nederlanders die naar en in Frankrijk reizen, nemen de ‘Peage’ op weg naar de camping, vakantiepark, appartement of hotel. De kosten voor deze peage kunnen aardig oplopen. Daar kan je nu verandering in brengen. Er is namelijk de gratis app Péago waar mee je wel tot 20 euro kan besparen op je peagekosten. Handig dus, vooral als je wat vaker naar Frankrijk reist dan alleen maar de zomervakantie. Je kan van te voren, zonder dat je daar internet voor nodig hebt, zien hoeveel tol je kwijt bent voor de rit naar je vakantiebestemming. Wil je gebruik maken van de mogelijkheid te besparen dan betaal je éénmalig 3,99 euro voor de in-app aankoop. Doordat de tolwegen verschillende tarieven hanteren, is de app een slimme manier om 10-25% op je reis te besparen. Lees o.a. dit blogartikel hierover http://www.getpeago.com/nl/blog

11054478_492581927557396_2053462139815660871_n

Het werkt eigenlijk heel simpel. Je neemt gewoon de route via de peage die je wilt nemen of altijd neemt, maar je betaalt tussentijds. Dus je betaalt niet van Parijs tot aan Bordeaux, maar bijvoorbeeld van Parijs tot Orleans, van Orleans tot Poitiers en van Poitiers tot aan Bordeaux. Je rekent dus meerdere keren af in plaats van 1 keer, maar in totaal bespaar je wel. Wat je dus wel steeds moet doen, is van de peage af gaan, betalen en er weer op gaan. Het kost misschien iets meer tijd, maar je bespaart wel geld. De app geeft precies aan waar je het voordeligst kunt afrekenen. Je stelt je route in en de app Péago zoekt de beste besparingen op jouw route voor jou op.

FullSizeRender kopie 2

Péago berekent het totaalbedrag aan tol én de besparing die je kunt pakken op je route in Frankrijk. Op het scherm kun je zien waar je de tolweg even af- en weer oprijdt. Je begint je reis en zodra je de eerste tolpoort passeert, is Péago jouw gids. Als je een tolpoort nadert zal Péago je begeleiden. Aan het einde van je route op de tolweg, krijg je nog een keer te zien hoeveel je in totaal op tol hebt bespaard tijdens je reis in Frankrijk.

Handig dus deze app en zeker het overwegen waard om de gratis app te downloaden en de besparingsfunctie aan te schaffen. Kijk voor meer info over deze kostenbesparende app op http://www.getpeago.com/nl/home Op de site staat een leuk filmpje met uitleg over de app.

Download de app op peago.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s