Van Franse bodem bezoekt Voilà in Scheveningen

voila scheveningen

Wat een heerlijke ervaring, je waant je werkelijk even op Franse bodem. Je hoort Franse chansons en ziet de mooiste producten uit Frankrijk. Een feest van herkenning voor mij. Ze doen het goed, de dames van de Franse winkel ‘Voilà’ in Scheveningen.

voila scheveningen frankrijk van franse bodem

De etalage van de winkel is al heerlijk om naar te kijken. Bij binnenkomst valt mij meteen het rek met Franse tijdschriften op, ook een hobby van mij, tijdschriften kijken en vooral sparen. Ik koop dan ook altijd een Côté Ouest als ik in Frankrijk ben.

van franse bodem

De winkel is smal en lang, maar zeer sfeervol ingericht. Er staat een achterkant van een 2 CV die eigenlijk de gang naar de schroothoop moest maken, maar die de dames wisten te voorkomen. De ‘laadruimte’ van deze 2 CV doet nu dienst als supermarkt productenschap.

voila scheveningen

Achterin de winkel hangen Bretonse streepjes truien en t-shirts van het Franse merk Amorlux in alle maten en liggen er espadrilles met een streepjespatroon. Prachtige thee- en handdoeken van het Franse (stoffen)merk Jean Vier en de bistrotafel en stoel van het merk Fermob zijn ook van de partij.

van franse bodem

De dames van Voilà hebben, of nemen, persoonlijk contact op met de leveranciers of producenten. Zo bouwen ze een mooi contact en band op, want vaak zijn het, naast de grote namen, kleine ondernemers waar Voilà zaken mee doet. En dat maakt de winkel zo leuk, want je komt producten van Franse bodem tegen die je al kent, zoals de Peugeot Pepermolen, maar je ontdekt ook nieuwe producten uit Frankrijk, zoals het prachtige keramiek van Barbotine en iets wat ik totaal niet kende, de zwarte knoflook uit Billom.

van Franse bodem

Een ander artikel wat goed loopt bij Voilà, is de ‘gouden’ peper en zout van het merk Savor & Sens, de collectie heet “Très oR”. Verder zijn bij Voilà onder ander sardines in blik van La belle-iloise, ondergoed van Pullin, zeepproducten van Marius Fabre, zoetwaren van Le comptoir de Mathilde, messen van Sauveterre en Laguiole en delicatessen van het merk M.de Turenne te verkrijgen.

van Franse bodem

Met de Franse muziek op de achtergrond, de sfeer en warmte in de winkel en de vriendelijkheid van de dames is een bezoek aan Voilà een klein feestje. Jammer dat als je buitenkomt de wind om je heenslaat en je je sjaal wat meer moet aansnoeren tegen de bittere koude. Maar ach, ik heb het gevoel dat ik even in ‘La Douce France’ ben geweest en dat pakt niemand mij af.

van Franse bodem

De Franse winkel Voila heeft sinds kort ook een webshop, zodat je niet perse meer naar Scheveningen hoeft af te reizen en je dus vanuit je luie stoel ook aan die prachtige producten van Franse bodem kan komen.

van franse bodem

Voilà Scheveningen- Den Haag | Keizerstraat 34 | Den Haag | 06 49077099

info@voila.nl | www.voila.nl

van Franse bodem

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s