Typische streekgerechten van Franse bodem

IMG_1542

Ik bestier nu al meer dan 2,5 jaar mijn blog Van Franse bodem. En wat blijft het leuk om te doen, met name ook omdat ik (en ik hoop ook mijn lezers) er zo veel van op steek en er veel plezier aan beleef. Daarnaast leer je veel mensen kennen en ga je ook op zoek naar andere blogs die leuk zijn om te volgen. Natuurlijk zoek ik dan met name naar “Franse” blogs. Sommige van die blogs heb ik op mijn blog ook wel geïntroduceerd. Maar er zijn ook leuke blogs, die niet zoveel of weinig met Frankrijk te maken hebben en toch erg leuk zijn om te volgen c.q. te lezen. Want ja, dat laatste daar gaat het toch wel om: gelezen worden!

Met enige regelmaat ontvang ik berichten van het blog Dineridee. Een blog dat gaat over gerechten, maar dan wat anders beschreven en dan met name een stuk historie. Erg leuk om de geschiedenis achter sommige gerechten, maar ook restaurants te weten te komen. Deze historie wordt vaak aangevuld met een recept.

IMG_1544

En zo kon het dat ik, vanwege het zeer warme weer, het recept wat in het artikel “Corsica, de Franse liefde met Italiaanse zon” stond, op een mooie zomeravond verorberde in mijn achtertuin. Een beetje Corsica in Nederland.

Ik vroeg mij toen af of er onder mijn volgers/lezers uit Nederland en/of La Douce France mensen zijn die echte Franse streekgerechten kennen en die misschien willen delen met anderen.

Dus heb je zo’n mooi streekgerecht van Franse bodem en wil je dat delen? Laat dan hier onder een reactie achter en deel het met de rest van de wereld!

2 reacties op “Typische streekgerechten van Franse bodem”

  1. hoi, wat leuk om te lezen over typische Franse streekgerechten. Zelf woon ik sinds maart 2015 in Grasse, Zuid Frankrijk en blog ik over mijn avonturen. Ik herkende wat je schreef dat je door het bloggen veel leert. Terug naar de recepten; door de collega’s van mijn man leer ik wel gerechten kennen uit de streek. Zo heb ik geleerd Socca te maken uit Nice en Binnenkort ga ik leren om Pissaladiere te maken. Door hen leer ik ook meer over de achtergrond van die recepten. groetjes, Aimee

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: