Villa Lalique wordt hotel

 

Zeg je Lalique, dan zeg je glas en kristal. De Fransman René-Jules Lalique was één van de beroemdste glasontwerpers. Begonnen als juwelenontwerper, ontwierp hij voor een groot aantal parfumeurs en couturiers de parfumflacons. Bijna elk stuk Lalique glas of kristal komt uit de fabriek die staat in de Elzas in Frankrijk. Niet ver van deze fabriek, in het historische dorpje Wingen-sur-Moder, liet René Lalque in 1920 een statig huis bouwen.

Schermafbeelding 2016-08-17 om 10.53.44

Sinds oktober 2015 is dat statige huis/villa omgebouwd tot een zeer luxe hotel. Verwacht geen meute aan gasten, want het hotel heeft maar 6 suites. Zeer exclusief dus. De namen van de suites refereren allemaal aan iets uit het leven van René Lalque. Zo is er een suite vernoemd naar zijn dochter en een ander weer naar het paneel wat hij in 1935 ontwierp.

Schermafbeelding 2016-08-17 om 10.52.47Daarnaast heeft het hotel een geweldig restaurant, waar een chef-kok de keuken bestiert die al menig ster gewonnen heeft. Het ligt in de buurt van het Lalique museum, waar ook meteen een bezoek aan gebracht kan worden. En uiteraard is een bezoek aan het historische dorpje Wingen-sur-Moder de moeite waard.

Meer informatie over het Lalique museum: http://www.musee-lalique.com/en

Meer informatie over Villa Lalique vind je op villarenelalique.com

Beeldmateriaal komt van de website van Villa Lalique (pictures from Villa Lalique site)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

Brocanterie de Witte Raaf

Brocante • B&B • Atelier

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

van Franse bodem

Franse producten, Franse hotspots in Nederland

%d bloggers liken dit: