Wijnbar Zuster Margaux in Amersfoort

IMG_5963

Binnen de muren van het rijksmonumentale Mariënlof in Amersfoort, zit sindskort de Wijnbar Zuster Margaux. Met maar liefst 45 wijnen open en per glas te bestellen is deze wijnbar een aanwinst voor wijnliefhebbers binnen en buiten Amersfoort. Van donderdag tot en met zondag kan je er terecht voor een (h)eerlijk glas wijn.

IMG_5964

Eerlijkheid en puurheid staan voorop bij Wijnbar Zuster Margaux. Er worden onder andere biologische wijnen, maar ook rosé wijnen uit de Provence geserveerd. Ook kan je er terecht voor een mooie bubbel, zoals Taittinger, waar Wijnbar Zuster Margaux ambassadeur van is.

IMG_5966

Bij ‘Wijnbar Zuster Margaux’ gaat het om beleving, sfeer en eigenheid. Samen met de grote ervaring van Amersfoorter en Register Vinoloog Eline Groenendijk, is dat een mooie combinatie. Naast de wijnbar bevindt zich de oude linnenkamer, waar je aan een grote tafel kunt genieten, samen met vrienden of collega’s, van een mooi glas wijn, eventueel aangevuld met een goede kaasplank of overheerlijke ambachtelijke paté. Om de functie van de oude linnenkamer nog eens te benadrukken, zijn er linnen kunstwerken in de mooie lichte ruimte te bewonderen.

IMG_5968

De ‘Wijnbar Zuster Margaux’ is een unieke plek. Speciaal voor de wijnbar zijn er unieke lampen ontworpen. Ook het logo is apart. Het stelt zowel een zuster/non voor als een glas wijn. Ooit zwierf er in het oude klooster een zuster rond met de naam Margot. Om de link te maken naar de wijnbar werd er gekozen voor de naam Margaux, naar het gelijknamige Chateau Margaux in de Medoc/ Bordeaux streek in Frankrijk.

IMG_5970

Wijnbar Zuster Margaux heeft niet een wijnkaart, maar een kaart met proefnotities van de wijnen met een beschrijving van de identiteit van de wijnen en eigen smaakervaring. Regelmatig geeft Wijnbar Zuster Margaux wijnproeverijen en cursussen op het gebied van wijn. Met mooi weer kan je genieten van een goed glas wijn op het heerlijke terras binnen de buitenmuren.

Wijnbar Zuster Margaux  |  Kleine Haag 2  |  Amersfoort

Kijk voor meer informatie op: www.zustermargaux.nl

IMG_5965

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s