Boek Gironde, kust tot wijn

Het Cahier de France ligt al bij de drukker en moet dus nog uitkomen, maar ik ben al weer bezig met een nieuw boek. Het boek Gironde, kust tot wijn. Het gaat over, hoe kan het ook anders de Gironde streek. Met het bezit van een mooi huis in de Medoc, een regio van de Gironde, kan het niet anders dan dat ik daar wel een boek over kan schrijven. Misschien gaat het wel iets te veel over de Medoc, want dat ken ik het beste, maar ik maak ook uitstapjes naar Dune de Pyla, Cap Ferret en Saint Emilion.

Gironde, kust tot wijn

Er komt ook het nodige beeldmateriaal in, tot nu toe heb ik zo’n 300 beelden die verwerkt kunnen worden in het boek. Het aantal woorden wordt maar liefst 25.000. Het schrijven van een boek is iets heel anders dan het tikken van een blogartikel. Zo heeft een boek hoofdstukken. Dit boek is opgedeeld in de hoofdstukken: water, erfgoed, bos en wijngebieden, gastronomie, events en praktische info. Deze hoofdstukken hebben weer onderwerpen, zoals badplaats-architectuur, het dorp Saint Emilion, het recept entrecote bordelaise en de stad Bordeaux. Aan het schrijven gaat de nodige research vooraf. Mede door het vele brochure- en folder-materiaal, dat ik gekregen heb van Gironde Tourisme, kom ik een heel eind. Ik leer de streek nog beter kennen en hoop dat op een leuke speelse manier te kunnen doorgeven middels dit boek.

Cahier de France

Het boek gaat onderdeel worden van de serie PUUR FRANKRIJK van uitgeverij Edicola. In deze serie zijn al Puur Côte d’Azur, Beleef Corsica, Anders Ardèche en Sacré Lille uitgebracht. Mijn boek is daar een mooie toevoeging bij. Samen met het Cahier de France en het 57 iconen van Franse bodem boek wordt dat al een aardige reeks aan “franse’ boeken bij Edicola. In november ligt het boek Gironde, kust tot wijn in de boekhandel.

11222056_942835255754355_6521841203737149247_n

4 reacties op “Boek Gironde, kust tot wijn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: