Tentoonstelling Hubert de Givenchy To Audrey with Love in Den Haag

Dit najaar presenteert het Gemeentemuseum Den Haag een ambitieuze tentoonstelling, waarbij couturier Hubert de Givenchy een eerbetoon brengt aan zijn muze Audrey Hepburn. De tentoonstelling is een groots opgezet retrospectief van het oeuvre van de Franse couturier Hubert de Givenchy, een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw die in dezelfde tijd werkzaam was als Christian Dior en Cristóbal Balenciaga, en een levende legende is in de geschiedenis van de haute couture.

Hubert De Givenchy And Audrey Hepburn In Paris In 1982
PARIS, FRANCE – UNSPECIFIED DATE: Fashion designer Hubert de Givenchy and actress Audrey Hepburn during 1982 in Paris, France. (Photo by 1645/Gamma-Rapho via Getty Images)

De tentoonstelling wordt in nauwe samenspraak met Monsieur Hubert de Givenchy samengesteld en geeft daardoor een uniek inzicht in zijn werk dat de tijdspanne van een halve eeuw omvat, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommigen nog nooit eerder voor publiek werden tentoongesteld. Het Gemeentemuseum Den Haag is verschillende particuliere collecties zeer erkentelijk voor hun bijzonder genereuze betrokkenheid bij dit project, waardoor het de unieke mogelijkheid krijgt vele schitterende ontwerpen van Hubert de Givenchy te tonen. 

audrey-hepburn-perfume

De tentoonstelling zal deels speciaal gewijd zijn aan de bijzondere vriendschap en professionele samenwerking tussen Hubert de Givenchy en Audrey Hepburn. Deze creatieve band begon in 1953 en bleef voortbestaan gedurende Hepburns leven. Als actrice droeg Audrey Hepburn de creaties van De Givenchy in enkele van haar meest bekende films, zoals, How to steal a Million en Breakfast at Tiffany’s, waarbij zij aangaf: 

‘Givenchy’s clothes are the only ones I feel myself in. He is more than a designer, he is a creator of personality.’ – Audrey Hepburn

Het Gemeentemuseum is zeer verheugd en vereerd om samen met Monsieur Hubert de Givenchy zelf dit prestigieuze project tot stand te brengen. De tentoonstelling is van 26 november 2016 – 26 maart 2017 in het Gemeentemuseum Den Haag.

http://www.gemeentemuseum.nl/hubert-de-givenchy-to-audrey-with-love-0

3554043295_cdae791135_o

Een mooi blogartikel over de samenwerking tussen Givenchy en Hepburn https://agnautacouture.com/2013/10/13/audrey-hepburn-hubert-de-givenchy/

Bron: Franse ambassade Den Haag, persvoorlichting Gemeentemuseum Den Haag

Eén reactie

  1. […] Het was Audrey Hepburn, die in de jaren ’60 in de film ‘Breakfast at Tiffany’s’ de rol van Holly Golightly speelde, die het jurkje wereldberoemd maakte. Het jurkje werd door deze film een soort cult item. Het zwarte jurkje uit de film dat Audrey Hepburn droeg en ontworpen werd door Hubert de Givenchy is nu te zien in het Haags Gemeentemuseum. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s