Worstmakers Brandt en Levie Amsterdam

De stand van worstmakers Brandt & Levie trok mijn aandacht tijdens een beurs ergens in de buurt van Utrecht. Hij was licht, roze, had een modern en hippe uitstraling, er hingen mooie foto’s in lijsten, houten planken en erg leuke slabbetjes met de tekst ‘of je worst lust’ erop. Navragend over hun product bleek dat het overwegend een Nederlands product is wat de worstmakers van Brandt & Levie produceren. Maar na wat rond kijken en doorvragen bleek er toch een lichte franse link te zijn waardoor het bedrijf een plekje verdient op dit blog.

img_1951

Worstmakerij Brandt & Levie

Met de ‘geboorte’ van worstmakerij Brandt & Levie is een jongensdroom uitgekomen van 3 goede vrienden: Geert, Jiri en Sammuel. In 2011 richten deze vrienden, die tevens ook koks en worstmakers zijn, na een vakantie in Italië dit mooie Amsterdamse bedrijf op. Na opgedane ervaring in het worstmaken in Italië keren ze terug naar Nederland om met de geleerde technieken de beste worsten en vleeswaren te gaan produceren.

img_1947

Alles op een verantwoorde en transparante manier. Ze werken uitsluitend met goed gehouden Nederlandse varkens. Ze kopen hele varkens rechtstreeks van Nederlandse boeren en ‘verwaarden’ ze van kop tot staart. Zo maken ze zelfs van overgebleven vet, zeep.

img_1950

Elk deel van het varken krijgt een andere bereiding en wordt een ander product. Ze werken uitsluitend met verse ingrediënten en kruiden zoals lavendel en piment d’espelette uit Frankrijk. Ze maken onder andere droge worst met zwarte peper, venkelzaad, rozemarijn en rozenblaadjes.

img_1946

Maar ze produceren ook verse worst zoals Boudin Noir (bloedworst), merguez, curryworst en hollandse rookworst. En ze vervaardigen paté met groene peperbes en jenever en rillettes van puur varken met rozemarijn. Als er iets frans is dan zijn dat wel de twee laatst genoemde vleesproducten.

img_1948

Alle producten worden geproduceerd in de worstmakerij in de Houthavens in Amsterdam. Deze is toegankelijk voor het publiek en ze geven daar ook workshops zoals die van paté bakken en hoe kan het ook anders worst maken.

img_1949

Meer weten over onder andere de workshops, het assortiment, de events of proeverijen van Brandt & Levie: www.brandtenlevie.nl

 

 

 

Een reactie op “Worstmakers Brandt en Levie Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s