Sfeervolle Bourgogne wijnproeverij in Amsterdam

Het is al 2 uur in de middag en ik sta in de keuken om mijn lunch te bereiden als mijn mobiel af gaat. Ik neem op, het is Mildred Janssen van de wijnwinkel Albrecht & Janssen uit Amsterdam. Ze kwam via het blogartikel over de Franse slager in Amsterdam op mijn blog en ze vertelde me dat zij een wijnwinkel hebben, gespecialiseerd in Bourgogne-wijnen. Dat is een blogartikel waard zei ik, zeker nu ik allerlei Franse adressen in Nederland bij elkaar aan het sprokkelen ben op mijn blog.

fullsizerender-4

Maar wat nog veel interessanter was, is dat Albrecht & Janssen 5 jaar bestaat en dat ter gelegenheid daarvan een jubileumproeverij georganiseerd werd in de Amstelkerk in Amsterdam. Of ik het leuk vond om te komen… daar hoefde ik niet lang over na te denken, natuurlijk vond ik dat leuk.

img_1929

Dus, op de desbetreffende middag togen wij naar Amsterdam. Het was druk in de stad, Sinterklaas was net aan gekomen, veel trams reden nog niet, waardoor wij enige tijd moesten wachten. Uiteindelijk belandden we op de plaats van bestemming, een stek die ik als Amsterdamse geheel niet kende. We werden vriendelijk verwelkomt, kregen een glas en een boekje in onze handen gedrukt en het proeven kon beginnen. Er zat wel enige logica in de opzet van de proeverij, maar wij waren zo eigenwijs om meteen aan het einde te beginnen, bij de mooie rode Bourgogne wijnen, zoals Savigny Les Beaune en Nuit St. George.

img_1933

Bourgogne wijnen hebben een totaal ander karakter dan Bordeaux wijnen, zijn een stuk lichter, toegankelijker en worden van andere druivenrassen geproduceerd. Ze zijn zeker goed te combineren met wild en gevogelte. Iets wat in de Bourgogne streek niet vreemd is. Tijdens de proeverij werden de gasten dan ook verteerd op kleine hapjes zoals eendenpaté met uiencompote. Tijdens de proeverij speelde een trio Franse deuntjes en  was het alles bij elkaar een gezellige sfeer, goede en mooie wijnen en erg leuke mensen.

fullsizerender

Ik wil Mildred en Reinout van Albrecht & Janssen dan ook hartelijk bedanken voor deze leuke uitnodiging. We komen zeker nog eens langs in jullie winkel aan de Reguliersgracht nr. 70 in Amsterdam, want dit adres hoort op het blog onder Franse adressen in Nederland.

img_1930

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s