Het tragische koningschap van Lodewijk Napoleon

Tot en met 5 maart 2017 is in het MOA in Bunnik de tentoonstelling Lodewijk Napoleon- Tragisch heerser te zien. Het verhaalt over de melancholische koning die liever schrijver had willen zijn. De tentoonstelling bestaat uit objecten uit de Franse Tijd en werk van Armando.

 Het bijzondere aan deze tentoonstelling is onder andere dat Lodewijk Napoleon het Landhuis Oud Amelisweerd waar het MOA in gevestigd is een jaar lang in zijn bezit heeft gehad. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij het landhuis bewoont en bezocht.

1024px-landgoed_oud-amelisweerd

In de najaarstentoonstelling besteedt MOA daarom voor het eerst diepgaand aandacht aan een van zijn bekendste bewoners: de eerste koning van Holland Lodewijk Napoleon (1778-1846).
Opnamedatum: 2010-07-05
Opnamedatum: 2010-07-05
De tentoonstelling vertelt het verhaal van het melancholische en tragische koningschap van Lodewijk Napoleon. De thema’s macht, strijd en melancholie in het leven van deze koning die graag schrijver had willen zijn, komen terug in verschillende historische objecten en kunstwerken die samen met werk van beeldend kunstenaar Armando speciaal voor de tentoonstelling bijeengebracht worden.
MOA   |  Koningslaan 9
  |  Bunnik
Meer informatie: www.moa.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s