Noël de France

Hier in Nederland moet het Sinterklaasfeest in veel huishoudens nog plaatsvinden maar in menig land om ons heen is de kerst-gekte al weer losgebarsten. Zo ook in La Douce France. Kerstfilmpjes van grote warenhuizen, de feestelijke start van de kerstverlichting op de Champs Elysee in Parijs, de zeer mooie kerstetalages van grote Franse merken, prachtige adventskalenders en kerstfilmpjes van allerlei Franse producten, ik heb ze allemaal al weer voorbij zien komen. En wat is dat toch allemaal ontzettend leuk. Je komt zo van achter je laptop heerlijk in de kerststemming.

Ik heb een aantal grappige en leuke Franse kerstitems van producten van Franse bodem voor jullie bij elkaar gezocht. Mocht je er zelf ook een paar weten of gezien hebben laat mij dat dan weten dan plaats ik ze ook op het blog. Joyeus Noël!

Schermafbeelding 2016-12-01 om 21.28.31.png

Ladurée

Er zijn bedrijven zoals Patisserie Ladurée die speciaal voor deze periode een nieuwe macaron ontwikkelen met bijbehorend kerstfilmpje. Naast deze macarons heeft Ladurée speciaal voor de kerst ook nog een sneeuwklok ‘gebakje’ gefabriceerd.

Laguiole

Het Franse messenmerk Laguiole heeft dit jaar een digitale adventskalander ontwikkeld.15327520_1354865261224161_6920667177917974558_n

Elke dag kan je kans maken op mooie prijzen en als je niet gewonnen hebt krijg je een leuke aanbieding om 1 van de Laguiole producten met korting aan te schaffen.

https://www.facebook.com/laguioleattitude/app/1787847608128691

Petit Bateau

Ben je die eeuwige kerstballen zat en wil je wel eens iets anders. Dan heeft Petit Bateau de (goedkope) oplossing.

schermafbeelding-2016-12-01-om-22-00-40

Je kunt samen met je kids aan de keukentafel deze Martin de pinguïn inkleuren, opplakken en uitknippen om vervolgens de boom er mee vol te hangen. Het kost je wel wat tijd maar ach het is een leuke bezigheid zometeen in de kerstvakantie! Hieronder vind je de pdf van Martin de pinguïn.

http://medias.petit-bateau.com/Media/download/headz/01-12-2016_sapin.pdf?src=widget_imagemap_39154

Het bijbehorende filmpje tref je aan op de Facebookpagina van Petit Bateau. https://www.facebook.com/petitbateaubenelux/?fref=ts

Ambiance-2.jpg

Fermob

Het Franse tuinmeubelbedrijf Fermob heeft in zijn kerstcollectie een prachtig rood hobbelpaard opgenomen. Het is robuust, mooi van design en kan het hele jaar door buiten staan. Een klein deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

https://www.fermob.com/fr/La-boutique/La-selection-Noel

Schermafbeelding 2016-12-01 om 23.12.45.png

L’Occitane

L’Occitane heeft naast de geweldige adventskalender van dit jaar 3 leuke christmas crackers laten maken. Ook door de illustratrice van My Little Paris. In de crackers zit een handcreme, showergel en een lekker geurtje. Bij aankoop vanaf 15 euro heb je de crackers al in je bezit.

http://nl.loccitane.com/crackers-mlp-2016,50,2,79107,980515.htm

P.aspx.jpeg

Om in de kerststemming te blijven tijdens je vakantie heeft L’Occitane een klein beautytasje ontworpen. Een lief klein toilettasje met de titel “Kerst in de Provence”. In het tasje zitten kleine handzame producten  die je makkelijk kunt meenemen.

http://nl.loccitane.com/kerst-in-de-provence-beauty-tasje,50,2,34216,972768.htm

Le Creuset

Le Creuset heeft speciaal voor de feestdagen de knop van de deksel op de rode en witte pannen goud gekleurd zodat je met nog meer pracht en praal de tafel kunt dekken met deze uitzonderlijk goede gietijzeren braadpan.

Schermafbeelding 2016-12-02 om 17.36.04.png

https://www.lecreuset.fr/christmas-in-paris/

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette in Parijs is 1 van die warenhuizen die met de feestdagen uitpakt. Zowel binnen als buiten het warenhuis is er van alles te zien en te horen en komen de vele kleine lichtjes je tegemoed. Een genot om naar te kijken.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s