Het Franse (kook)merk Le Creuset zoekt jong kooktalent uit het Zuiden

Lancering wedstrijd: Kookheld van het Zuiden i.s.m. De Rooi Pannen

 

Le Creuset organiseert in 2017 voor de eerste maal haar eigen junior kookwedstrijd in samenwerking met scholengemeenschap De Rooi Pannen. Deze wedstrijd heeft Le Creuset samen met kookwinkel van den Hurk in Eersel, die reeds al tweemaal de wedstrijd “Kookheld van de Kempen” organiseerde, uitgerold. naar “De Kookheld van het Zuiden”.

de-rooi-pannen

Wat moet je doen om “De Kookheld van het Zuiden” te worden?

• de leeftijd hebben tussen 6 en 13 jaar, een uitgeschreven eigen recept van een hoofdgerecht met foto inleveren bij een deelnemende kookwinkel, woonachtig zijn in Nederland en je recept inleveren vanaf nu maar wel vóór 31 januari 2017.

De 10 deelnemende kookwinkels zijn: Gloudemans in Uden | Cookstyle in Mierlo | Via Canella in Cuijk  |Van den Hurk in Eersel | Den Hertog in Goes | De Kookwinkel in Breda | Kookzaak in Breda | Brinkmans Kookwinkel in Den Bosch en Morres in Hulst.

 

Elke winkel zal drie deelnemers selecteren die hun recept zullen koken, laten proeven en beoordelen. Elke winkel selecteert vervolgens 1 finalist.

word-jij-_1_

De 10 finalisten worden uitgenodigd op 24 maart 2017 om ‘s middag in De Rooi Pannen een training te volgen en hun recept te perfectioneren. In de namiddag is de finale en zullen de finalisten live koken voor de jury. De jury kiest op basis van presentatie, smaak en originaliteit de “Kookheld van het Zuiden 2017”.

De winnaar wordt diezelfde dag bekend gemaakt tijdens een feestelijke receptie.

rs3130_ambiance-volcanique-_6_

De winnaar wint een kookset van Le Creuset en mag zichzelf een jaar lang “Kookheld van het Zuiden” noemen. Mee doen dus zou ik zeggen, is het niet voor de titel dan toch zeker wel voor de mooie kookset die er te winnen valt. Laat je kookkunsten zien en heel veel succes!

www.lecreuset.com 

Voor meer informatie neem contact op met: Tineke Holvoet tineke.holvoet@lecreuset.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s