Parisiennes in Amsterdam

Vanaf vandaag, 19 januari, is er in het Sofitel Legend The Grand Hotel in Amsterdam een fototentoonstelling te zien met als titel ‘La Parisienne by Sofitel’.

Paris La Nuit door Gordan Messier

De fototentoonstelling bestaat uit 32 foto’s die allen als onderwerp de Parijse vrouw, oftewel ‘La Parisienne’ hebben. De Parisienne staat voor elegantie, heeft vaak een verzorgd uiterlijk en draagt stijlvolle kleding. Van de 32 foto’s die er te zien zijn, zijn er 22 afkomstig uit het archief van het magazine Paris Match. Deze beelden gaan terug tot de jaren ’50.

Geneviève Page door Philippe Le Tellier, Paris Match

De 10 andere beelden zijn geschoten door zowel amateurs als jonge beroepsfotografen en zijn beelden van nu. Deze fotografen namen deel aan de fotowedstrijd ‘La Parisienne’, die uitgeschreven werd door de hotelketen Sofitel.

Poulette door Celia Leydier

Sofitel organiseert meerdere evenementen op het gebied van literatuur, kunst en mode om op die manier het Franse erfgoed onder de aandacht te brengen. De fotowedstrijd en de tentoonstelling zijn daar een onderdeel van. Sofitel heeft hotels over de hele wereld en na de steden Parijs en Londen is, de tentoonstelling daarom nu ook te zien in Amsterdam.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken en duurt bijna twee maanden (tot 9 maart), Sofitel Legend The Grand Hotel, Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam

website: Sofitel Amsterdam

sophia-loren-door-jack-garofalo-660x449

Sophia Loren door Jack Garofalo

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s