Gezocht: Unieke Franse adressen in Nederland

De titel zegt denk ik al genoeg over waar ik naar op zoek ben, namelijk specifieke, unieke en leuke Franse adressen in Nederland. Samen met mijn uitgever Edicola wil ik in het najaar van dit jaar een boekje, gids of almanak gaan uitgeven met als thema: Franse adressen in Nederland. En daar ben ik dus naarstig naar op zoek. Het mag van alles zijn, als het maar specifiek Frans is. Denk bijvoorbeeld aan een Franse delicatessen-winkel, een wijnwinkel die alleen Bourgogne wijnen aanbiedt, een Franse bakker, slager of patisserie, de Franse boekwinkel in Amsterdam, een garage die gespecialiseerd is in Mehari of 2 CV, een leverancier van olijfolie uit de Provence, een website die alleen maar Bretonse streepjes-truien verkoopt, een leverancier van Parijse bistrostoeltjes, een patébakster en die leuke gezellige bistro waar veel Franse gerechten op de kaart staan.

Ik zoek dus geen winkels, websites en bedrijven, die zijdelings ook iets Frans doen. Zoals bijvoorbeeld een kaaswinkel die ook Franse kaas verkoopt of een website waar je naast Italiaanse producten ook Franse kunt bestellen.

naamloos-2

Nou heb ik in de loop van de tijd door mijn blog natuurlijk al een groot aantal Franse adressen verzameld, maar er zijn er volgens mij nog veel meer. En hoe leuk is het om al die leuke Franse adressen te bundelen in een boekje. Want met dat boekje op zak kun je dan een Franse toer maken door heel Nederland en beleef je dus een beetje Frankrijk op Hollandse bodem.

Dus weet je zo’n leuk Frans adres, laat hieronder dan een reactie achter of mail mij op info@uneontwerpstudio.nl.

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

16 thoughts

      1. Leuk! Ik volg uw blog nog niet zo heel lang, maar ga het artikel opzoeken. Vorige week met smaak gegeten bij Juffrouw Jacoba!

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s