Boek Gironde, kust tot wijn is uit, lancering blog En Gironde

Afgelopen donderdag was het dan zover, ik kon een gedrukt exemplaar van mijn nieuwe boek Gironde, kust tot wijn in mijn handen houden. Een boek uitgegeven door Edicola Publishers en erg mooi vormgegeven door Peter Beemsterboer. De inhoud laat zich raden…de Gironde streek in Frankrijk. Een nogal onderbelichte streek in de Nederlandse media vind ik want het heeft zoveel te bieden. Mooie stranden, grootse en nog rustige bossen, beroemde wijngaarden, vele fiets- en wandelpaden, de geweldige stad Bordeaux, het Bassin van Arcachon met zijn oesterkwekerijen en vele leuke dorpjes, vogel-natuurgebieden en niet te vergeten de overheerlijke streekgerechten. Veel van deze onderwerpen komen aan bod in mijn boek.

Het is een boek geworden vanuit mijn zienswijze naar de streek dus geheid dat er onderwerpen en informatie onderbelicht zijn. Dit boek geeft een mooie algemene indruk van de streek en ik hoop hiermee de Gironde in Nederland wat meer op de kaart te zetten.

Boek Gironde, kust to wijn

Bij het horen van de naam Gironde gaat het hart van menig wijnliefhebber sneller kloppen. En terecht: deze streek herbergt de meest fameuze wijnkastelen ter wereld. Maar er is meer, veel meer.

In de rivier Gironde vloeien twee rivieren samen: de Garonne, waaraan de stad Bordeaux ligt (Bord’ eau= de waterkant) en de Dordogne, die uiteindelijk uitmondt in de Golf van Biskaje. Kenmerkend voor de streek Gironde zijn de onmetelijke, glooiende wijngaarden van de beroemde wijnchateaus van de Médoc, Pomerol, Saint-Émilion, Cötes de Blaye, Graves, Entre-Deux-Mers en Sauternes. Daarnaast vind je er uitgestrekte naaldwouden, stukken heide en ongecultiveerd gebied, waarvan, op het moment dat je uit je auto stapt, de lucht meteen je neus prikkelt en je vertelt: “Ik ben in de Gironde-streek”. Dit, en de uitgestrekte wouden met wild, de grote verscheidenheid aan flora en fauna, de onontgonnen moerasachtige stukken land, de weidse meren, de duinpartijen en de mooie, schone stranden, en zeker niet te vergeten de stad Bordeaux zelf, één van de vijf grootste steden van ‘La France’, maken Gironde tot een heel speciaal stukje Frankrijk.

Ik neem je mee op reis door deze prachtige streek en laat je kennismaken met haar juweeltjes. Dit boek is een uitnodiging: om de streek te leren kennen en daarna vooral zelf te gaan ontdekken.

Het boek (160 pagina’s) is voor 24,50 te bestellen via bol. com

Blog En Gironde

 img_2502

Als aanvulling op het boek ben ik een blog begonnen: En Gironde. Via aparte en andere invalshoeken benader ik de streek. Je vindt er dus niet de wandel- en fietspaden routes, de toeristische trekpleisters en algemene informatie over de stad Bordeaux. Maar meer de dingen die er wel zijn maar niet zo snel in een toeristengids beschreven worden. Denk bijvoorbeeld aan het Chateau van Ilja Gort wat zich in de Gironde bevindt, dat leuke kleine delicatessenwinkeltje, een magazine over de stad Bordeaux en een bekende blogster en boekenschrijfster die een oud huis bewoont in het noorden van de Médoc.

Heb je een leuke tip of idee voor het blog laat het mij dan weten.

Cordialement Mireille

8 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s