Sneakers van Dior

Het modehuis Dior gaat met zijn tijd mee en heeft zijn eigen sneakers. Deze zijn uiteraard apart en ook best wel prijzig. Dit komt mede door het feit dat ze wel vier dagen bezig zijn met het maken van een paar sneakers.

schermafbeelding-2017-02-05-om-13-33-20

De sneakers, onderdeel van de voorjaarscollectie 2017, zijn ontworpen door de Vlaming Kris van Assche, die creatief directeur is bij het Franse Dior. Ze worden, samen met nog zes andere modellen, gemaakt in Napels.

In de winkel ben je 1000 euro kwijt voor de sneakers, maar dan heb je ook wat. De schoenen bestaan uit 34 stukken leer die met een laser op maat worden gesneden. Daarna wordt de schoen helemaal met de hand in elkaar gezet. De verfstippen worden op een bijzondere wijze op één van de sneakers gezet. Kijk hieronder hoe:

 

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s