Good/Goût de France op 21 maart

Sinds 2015 staat 1 dag per jaar de Franse gastronomie op de wereldkaart. Dan zijn er wereldwijd maar liefst 2000 chefs die 2000 Franse menu’s samenstellen. Dit jaar valt die dag op 21 maart. Je kan die dag dus in 2000 restaurants over de hele wereld een overheerlijk Franse maaltijd nuttigen. In Nederland kan dat op maar liefst 23 plekken, waaronder Brasserie Bardot in Breda, Boas in Deventer, Parkheuvel in Rotterdam, Floc in Den Haag en Brasserie van Baerle in Amsterdam. Zowel dus sterrenrestaurant als restaurants die (nog) geen ster hebben, maar wel overheerlijk Frans kunnen koken.

fd276a41af16fe09-b6b95

Naast het feit dat je dus als consument op 2000 plekken een Franse diner kunt nuttigen, wordt er ook op menig Franse Ambassade een Franse diner geserveerd. In Nederland zal op 21 maart in Den Haag, waar de Franse Ambassade gevestigd is, een diner geserveerd worden in samenwerking met de Hotelschool The Hague uit Amsterdam voor genodigden en relaties.

FullSizeRender

Dit omdat deze derde editie van Good France/ Goût de France in het teken staat van de scholing van de Franse culinaire keuken. Hier worden de vele beroemde (Franse) chefs opgeleid. Een bekende leerling van Hotelschool The Hague uit Amsterdam is bijvoorbeeld  Joris Bijendijk, die nu de scepter zwaait in RIJKS® in Amsterdam.

Het idee achter de samenwerking met de Hotelschool The Hague, is om leerlingen kennis te laten maken met de Franse gastronomie, maar ook om ze kennis te laten maken met een  grote Franse masterchef, in dit geval marterchef Jacques Rolancy. Onder begeleiding van deze chef zullen de leerlingen op 21 maart in Den Haag een diner bereiden met voorafgaand een 4-tal canapés/ amuses.

Voorafgaand aan dit event op 21 maart was er gisteren, 7 maart, een persontbijt in Hotelschool The Hague in Amsterdam. In aanwezigheid van de Franse ambassadeur, leerlingen van de school en de begeleidend chef, kregen we een presentatie, een rondleiding door de school en uiteraard een lekker hapje geserveerd.

Meer informatie over Good France: www.goodfrance.com

De deelnemende Nederlandse restaurants vind je onder deze lange link: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/participating-restaurants?field_restaurant_name_value=&field_restaurant_type_value_i18n=All&field_city_value=&field_country_value_i18n=Pays-Bas&field_region_value_i18n=All

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s