Theaterstuk Gare de Lyon maakt tournee

Afgelopen zaterdag was in DeLaMar theater in Amsterdam de premiere van het Nederlandse theaterstuk Gare de Lyon. Nadat het theaterstuk vorig jaar met veel succes een aantal weken in het Apollofirst theater in Amsterdam te zien was gaat het stuk nu op tournee door het land.

GARE-DE-LYON-02-LR.jpg

Het verhaal speelt zich af in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is 1942 en twee jonge gelieven nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op het zelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven. Hun hereniging krijgt een dramatische wending als de vrouw een onvoorstelbare ontdekking doet. Gare de Lyon is een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen.

GARE-DE-LYON-01-LR.jpg

Het theaterstuk heeft een eigen website waar je achtergrond vindt over de acteurs en wanneer en in welke theaters het stuk speelt. www.garedelyon.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s