Louis Vuitton creëert koffers voor trofeeën Roland Garros

Dit weekend is de finale van Roland Garros in Parijs, het tennistoernooi van Frankrijk. Een mooi sportevenement van Franse bodem. Over wie Roland Garros eigenlijk was schreef ik al eens een blogartikel.

Schermafbeelding 2017-06-07 om 16.14.58

De winnaars van dit toernooi krijgen naast een mooi geldbedrag ook een trofee. Voor de dames is dat de Suzanne Lenglen Cup en voor de heren de Musketiers Cup. Zo’n cup is natuurlijk erg waardevol en verpak je dan ook niet in een kartonnen doos. Daarom heeft Roland Garros dit jaar de hulp in geroepen van niemand minder dan Louis Vuitton om de ‘verpakking’ te ontwikkelen voor deze cups. Louis Vuitton kennen we uiteraard van de luxe koffers en tassen met het bekende monogram. Nog zo’n mooi product uit Frankrijk en zeker een icoon van Franse bodem.

Schermafbeelding 2017-06-07 om 16.14.51

De twee koffers zijn handgemaakt in de ateliers van Louis Vuitton in Asniéres, zo’n 8 kilometer van Parijs en zijn versierd met het iconische monogram, de messing hoeken en slotjes. Het terracotta- gekleurde interieur van de koffers refereert naar het gravel waarop het tennis van Roland Garros gespeeld wordt. Aan de voorkant van de koffers is een grote witte V toegevoegd die doet denken aan de lijnen van de tennisbaan en natuurlijk refereert naar Louis Vuitton.

Schermafbeelding 2017-06-07 om 16.14.48

De maker van de cups is Maison Mellerio, ’s werelds oudste juwelier en goudsmid, gevestigd aan de Rue de la Paix in Parijs. Sinds 1981 ontwerpen zij deze felbegeerde trofeeën voor Roland Garros.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: