Biologische producten uit de Périgord

Met enige regelmaat wordt ik gebeld door Frankrijkgangers, mensen die een passie hebben voor Frankrijk en zijn producten. Vaak doen ze daar ook wat mee door ze bijvoorbeeld naar Nederland te halen. Zo ook Mira van Wolfswinkel van Puur Perigord. Helemaal leuk toen bleek dat ze 15 kilometer bij mij vandaan woont. Een afspraak was dan ook snel gemaakt. Het verhaal en de passie voor de mooie producten van de Perigord van Mira sprak mij erg aan en daarom hieronder haar verhaal.

PuurPérigord

Pure producten uit de Périgord, gemaakt van noten, kastanje en druif, worden naar Nederland gehaald door PuurPérigord. De notengaard van Franck Monsallier en de kastanje-gaard van Serge en Camille Vigouroux produceren hun producten in een streek waar alles bepaald wordt door de seizoenen en de terroir. De eigenaren van de noten- en kastanje-gaard vertellen met trots over het plukken, verwerken, persen, bottelen, malen en het onderhouden van de gaard en terroir.  De wijnen van Château Le Clou zijn een voorbeeld van een biologisch wijnhuis dat respect voor de natuur combineert met passie voor mooie, krachtige, aromatische wijnen.

20170529_155603.jpg

Tijdens het proeven werd mij steeds duidelijker waarom de notenoliën “The elixer of the Gods” en “Le goût innoubliable des saveurs d’enfance” genoemd worden. Ik ervaarde de fantastische smaak van de diverse notenoliën en liet vervolgens diverse (top)chefs de notenoliën proeven. Zij waren eveneens verrast van een mooie en rauwe smaak.

SAM_6135.JPG

Ook de kastanje-producten werden met enthousiasme geproefd (kastanjemeel, crème de marron, purrée châtaigne). In de zomeravonden kun je deze producten proeven in Villefranche-du-Périgord op de “Marché des Producteurs de Pays”.

20170529_154502.jpg

Prudence ontmoette ik in Beaumont met haar prachtige Niche Frangrances. Prudence ontwerpt haar eigen geuren in Grasse met een laborant en heeft inmiddels een assortiment van 25 geuren. De verpakking is van handgeschept papier gemaakt (Moulin de Larroque).

Puur Perigord levert veel van deze producten aan restaurants zoals onder andere: De Kas Amsterdam, Le Pastis Den Haag, De Librije Zwolle, Monnickendam Amersfoort, Natuurwinkel Amersfoort, De Saffraan, Kaatje bij de Sluis, Landgoed de Horst en Vork en mes.

Logo.png

Meer weten over de biologische producten van Mira uit de Perigord?  

Mira van Wolfswinkel | Tel +31 332773704 | Mob +31 6 306 10074 puurperigord@gmail.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s