Repetto etalage Bordeaux

Tijdens mij bezoek aan de Franse stad Bordeaux ging ik natuurlijk weer even langs bij de winkel Repetto. De etalages zijn altijd fantastisch om te zien. Deze keer was het thema van de etalage: Journée de la danseuse.

Het toont de tweedeling van een dag van/voor een danseres, die van de stad, het dagelijkse en die van het optreden. De etalages tonen vaak de klassieke balletten en de wereld van de dans. De tutu’s die in de etalages te zien zijn, zijn unieke stukken en speciaal voor het huis Repetto gemaakt. Zo stond er nu een prachtige tutu waarvan het lijfje helemaal bekleed was met honderden pailletjes. De maker van deze tutu, Atelier Bizet uit Parijs wordt meteen in het zonnetje gezet.

Wil je meer weten over de etalages van Repetto? De meeste staan ‘beschreven’ op de website van Repetto. zie deze link: http://www.repetto.fr/les-vitrines-repetto.html

Tijdens mijn bezoek laatst aan de Noord-Franse stad Lille had de Repetto-etalage ook een thema. Op een eigentijdse en grafische wijze, in de driekleur van Frankrijk, blue, blanc et rouge, laat de etalage het feest zien van het leven, de vrijheid, de cultuur en de dans.

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s