Bistro Neuf verkozen tot het Fijnste Franse restaurant van Nederland 2017

Afgelopen maandagavond 18 september was het een drukte van jewelste in een grote zaal in het Hilton Hotel in Amsterdam. Het was er warm en rumoerig. Middenin de zaal stond op een verhoging een trio te spelen. Zoekend naar voor mij bekende gezichten tastte ik de zaal af terwijl ik aan een glas bubbels nipte. Na een rondje zaal, waar zich een bar, een stand met parmaham en een wijnstand bevonden streek ik neer voor het podium waar datgene waar ik voor gekomen was zou plaatsvinden namelijk de uitreiking van het Fijnste Franse restaurant van Nederland.

IMG_6977.jpg

Voor al weer de zevende keer wordt deze prijs uitgereikt waarbij de jury op zoek gaat naar bijzondere adressen waar je je even in Frankrijk waant. Thema van dit jaar was: de Franse brasserie. Na een oproep op zowel de website van Leven in Frankrijk als in het magazine ontstond er een aardige lijst van restaurants waaruit de jury uiteindelijk een lijst van 10 genomineerde samenstelde.

IMG_6986.jpg

De jury van dit jaar bestond uit Alain Caron, cuisinier, televisiekok en auteur van culinaire boeken, Tom Kellerhuis, hoofdredacteur van HP/de Tijd, Jo Simons, oud-hoofdredacteur van Leven in Frankrijk en Cathelijne van Vliet de nieuwe hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. Deze jury had de moeilijke taak om uit de lijst van de 10 genomineerde een winnaar te kiezen. Volgens de jury lagen de uitkomsten van alle 10 genomineerde brasseries erg dicht bij elkaar maar eentje sprong er toch wel uit.

Volgens het juryrapport weet je bij deze brasserie dat de kwaliteit van het eten gewaarborgd is, de service er uitmuntend is en de wijnkaart goed is. Hier kan je je (internationale) gasten met een gerust hart mee naar toe nemen en eet je een eerlijk, pure en mooie Franse maaltijd. De naam van deze topper en dus winnaar is Bistro Neuf in Amsterdam.

IMG_6997.jpg

De prijs Het Fijnste Franse restaurant van Nederland werd uitgereikt door zowel de jury als de Franse ambassadeur in Nederland Philippe Lalliot. Helaas waren er maar 2 afgevaardigden van Bistro Neuf omdat het, en dat voor een maandagavond, erg druk was in het eet-etablissement aan de Haarlemmerstraat 9 in Amsterdam. Dat zegt wel iets volgens mij.

IMG_7005

Voorafgaand aan de uitreiking van deze prijs was er nog de uitreiking van de publieksprijs. Een prijs die wordt toegekend aan het restaurant dat de meeste stemmen ontvangt op de website http://www.leveninfrankrijk.nl. Deze prijs ging naar Auberge Jean & Marie, een restaurant dat zich bevindt in de Amsterdamse Pijp en waar ik al eens een mooi blogartikel over publiceerde. Dolblij waren Jan en Marije en vol trots gingen ze samen met Alain Caron op de foto.IMG_6995.jpgNa al dit feestlijk geweld was er een fantastisch buffet klaargestoomd door het Hilton Hotel waar iedereen zichtbaar van genoot. De heerlijke spijzen vonden gretig aftrek onder het genot van de nodige wijntjes.

Rond half 10 liep het festijn ten einde en verliet ik de warme zaal en kreeg ik in de lobby van het hotel nog een goodiebag in mijn handen gedrukt met daarin 2 Franse producten en 6 Italiaanse. Niet geheel in verhouding lijkt mij, dat kan de volgende keer beter. Maar ik kwam natuurlijk niet voor die goodiebag maar voor de winnaars en die wil ik bij dezen van harte feliciteren met hun behaalde prijs, proficiat Bistro Neuf en Auberge Jean & Marie!!!

FullSizeRender.jpg

Deze avond werd georganiseerd door Credits Media, de uitgever van onder andere het magazine Leven in Frankrijk en het blad Italië.  Deze beide bladen reiken jaarlijks de prijzen het Fijnste Franse en Italiaanse restaurant van Nederland uit.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s