Albrecht & Janssen Amsterdam verkoopt alleen maar Bourgogne wijnen

De deur van het oude pand in Amsterdam staat op een kiertje open. Wanneer ik de deur met een zwaai open en naar binnenloop wordt ik meteen welkom geheten door Reinout. Ik ben op bezoek bij Albrecht & Janssen, een wijnhandel in wijnen uit de Bourgogne. Een fantastisch en vooral lekker product van Franse bodem.

IMG_6594

Een tijdje geleden had ik Mildred aan de telefoon gehad, zij was gestuit op mijn blog. Of ik het leuk vond om een wijnproeverij bij te wonen die Albrecht & Janssen binnenkort organiseerde. Uiteraard. Na deze geweldig leuke wijnproeverij spraken we af dat ik wanneer ik in Amsterdam was maar eens langs moest komen in hun winkel aan de Reguliersgracht. En zodoende.

Mildred en Reinout begonnen in 2011 hun handel in wijnen uit de Bourgogne. Niet de meest makkelijke periode om een wijnhandel te beginnen maar ze zetten door en nu 6 jaar later bieden ze nog steeds de kwaliteitswijnen die de Bourgogne te bieden heeft. Daarnaast proberen ze de ‘gewone’ bourgogne onder de aandacht te brengen. Niet alleen meer voor de horeca maar ook voor de particulier.

Ze kennen de Bourgogne streek ondertussen op hun duimpje en hebben met vele wijnboeren in de streek een langdurige relatie opgebouwd. Toch ontdekken ze steeds weer nieuwe wijnboeren tijdens hun bezoeken aan de streek, waar ze zo om de 6 weken naar afreizen. Door de kunde, vakmanschap, passie en enthousiasme van Reinout en Mildred is het een heerlijkheid om de winkel te bezoeken. Ze leggen alles uit, halen er kaarten en boeken bij en schenken nog een glaasje in. Wil je een mooie bourgogne met een eigen verhaal ga dan naar Albrecht & Janssen aan de Reguliersgracht in Amsterdam.

Albrecht & Janssen | Reguliersgracht 70 | Amsterdam | www.albrecht-janssen.nl

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s