Wat hebben Biscuit Rosé de Reims en Petit Larousse met elkaar te maken?

Volgend jaar, in 2018, komen er maar liefst 150 woorden, uitdrukkingen en betekenissen bij in de Petit Larousse in Frankrijk. De Petit Larousse is een woorden-encyclopedie en de meeste woorden die erbij komen, komen uit de politiek. Maar er komen ook nieuwe woorden bij die uit de gastronomie komen. Denk aan woorden als “focaccia” (een Italiaanse specialiteit) en de “ciabatta” (ook een specialiteit uit Italië).

Biscuit Rose de reims Fossier

Biscuit Rosé in Petit Larousse 2018

Helemaal mooi is, dat het roze koekje uit Reims, de biscuit rosé er nu ook in komt, in de volgende editie van de Petit Larousse 2018. Een mooi product van Franse bodem. Het huis Fossier, waar de koekjes gemaakt worden, is zeer verheugd met deze toevoeging, wat natuurlijk een geweldige gelegenheid is om de specialiteiten van Fossier op de kaart te zetten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

%d bloggers liken dit: