Wat hebben Biscuit Rose de Reims en Petit Larousse met elkaar te maken?

Volgend jaar, in 2018, komen er maar liefst 150 woorden, uitdrukkingen en betekenissen bij in de Petit Larousse in Frankrijk. De Petit Larousse is een woorden-encyclopedie en de meeste woorden die erbij komen, komen uit de politiek. Maar er komen ook nieuwe woorden bij die uit de gastronomie komen. Denk aan woorden als “focaccia” (een Italiaanse specialiteit) en de “ciabatta” (ook een specialiteit uit Italië).

Biscuit Rose de reims Fossier

Biscuit Rose in Petit Larousse 2018

Helemaal mooi is, dat het roze koekje uit Reims, de biscuit rose er nu ook in komt, in de volgende editie van de Petit Larousse 2018. Een mooi product van Franse bodem. Het huis Fossier, waar de koekjes gemaakt worden, is zeer verheugd met deze toevoeging, wat natuurlijk een geweldige gelegenheid is om de specialiteiten van Fossier op de kaart te zetten.

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s