Volgend jaar, in 2018, komen er maar liefst 150 woorden, uitdrukkingen en betekenissen bij in de Petit Larousse in Frankrijk. De Petit Larousse is een woorden-encyclopedie en de meeste woorden die erbij komen, komen uit de politiek. Maar er komen ook nieuwe woorden bij die uit de gastronomie komen. Denk aan woorden als “focaccia” (een Italiaanse specialiteit) en de “ciabatta” (ook een specialiteit uit Italië).
Biscuit Rose in Petit Larousse 2018
Helemaal mooi is, dat het roze koekje uit Reims, de biscuit rose er nu ook in komt, in de volgende editie van de Petit Larousse 2018. Een mooi product van Franse bodem. Het huis Fossier, waar de koekjes gemaakt worden, is zeer verheugd met deze toevoeging, wat natuurlijk een geweldige gelegenheid is om de specialiteiten van Fossier op de kaart te zetten.
Het is een biscuit rose (i.p.v. rosé). Dit zie je ook duidelijk op de verpakking staan en het betekent dat het om een… roze biscuit gaat. En dus niet om een rosé biscuit!
LikeLike
Dank je voor je berichtje. Ik denk dat het gekomen is door autocorrectie. ik heb het ondertussen aangepast. Groetjes Mireille
LikeLike