Frankrijk
Reactie 1

Louis Vuitton koffers te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam

Terwijl de grote overzichtstentoonstelling Volez, Voguez, Voyager over de reiskoffers van Louis Vuitton nog over de wereld reist en op dit moment in New York is te bezichtigen, is er al weer een volgend event over de legendarische reiskoffer te zien. Ons eigen Amsterdam heeft de wereldprimeur voor de nieuwe tentoonstelling van Louis Vuitton.

legendary_trunks_50x70cm_english

De tentoonstelling Legendary Trunks: de fascinerende wereld van Louis Vuitton

Op de dag na Sinterklaas werd de tentoonstelling Legendary Trunks: de fascinerende wereld van Louis Vuitton-koffers geopend in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tot en met 18 februari 2018 kan je je gaan vergapen aan meer dan 300 vintage Louis Vuitton koffers. Een fantastisch mooi product van Franse bodem. De koffers van ‘oude’ grootheden als Ernest Hemingway en Franklin D. Roosevelt zijn er te zien, maar ook van nieuwe grootheden als Sharon Stone en Tommy Hilfiger. De oudste koffer die zal schitteren tijdens deze overzichtstentoonstelling, stamt uit 1850. Ook zijn de reisverhalen van de eigenaren van de beroemde koffer er te lezen.

Het is 1854 als Louis Vuitton in Parijs zijn leerwerkplaats opricht met als specialisatie: koffers, tassen en accessoires. Meer dan een eeuw later zijn de hand- en bagagetassen van Vuitton wereldwijd een statussymbool dat staat voor verfijning en onbetwistbare kwaliteit. Het merk heeft een grote schare prominente eigenaren, die hun koffers en tassen meenemen op hun verre (luxe)reizen. Louis Vuitton staat er ook bekend om dat alles wat je maar wilt op bestelling te maken is.

Dit jaar lanceert Louis Vuitton een nieuwe koffer vanwege het eerste jubileum van ‘Les Parfums’. Vorig jaar brachten ze voor het eerst een parfumlijn uit bestaande uit zeven geuren. Om deze mijlpaal te vieren ontwikkelde het Franse modehuis een lijn van heuse minikoffers voor de parfumflessen, die je naar eigen wens kunt aanpassen. De miniparfumkoffers zijn niet goedkoop, maar je kan hem daarentegen gratis laten graveren met je eigen naam.

image_3281.flvcrop.1200.5000.jpeg

Naast de wereldwijde verkoop van tassen, koffers en fashion is er sinds oktober 2014 de Louis Vuitton Fondation in Parijs, een spectaculair kunstmuseum met een fascinerende architectuur. In het museum is de privé kunstverzameling te zien van Bernard Arnault. De bestuursvoorzitter van het bedrijf Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), het grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten.

Fondation Louis Vuitton, 8 Avenue du Mahatma Gandhi, Parijs www.fondationlouisvuitton.fr

Om alvast in de stemming te komen hieronder een mooi filmpje over de tentoonstelling. Zeker de moeite waard en een mooi uitje voor de kerstvakantie!

Gepost in: Frankrijk

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

1 reactie

  1. Pingback: De Louis Vuitton reiskoffertentoonstelling in Beurs van Berlage Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s