De Dunes Blanches soesjes-shop in Bordeaux

Een mooi, maar vooral lekker product van Franse bodem, de Dunes Blanches. Een luchtige lekkernij voor bij de thee of koffie. Een knapperig soesje gevuld met heerlijke creme/room bestrooid met (poeder)suiker. Ik heb er al eens eerder iets over vermeld in het artikel over de luxe badplaats Cap Ferret. De bakker Chez Pascal uit de dorpje Grand Piquey, dat onderdeel is van de gemeente Cap Ferret en gelegen is aan het Bassin van Arcachon, is er bekend mee geworden. En sinds 2016 heeft het soesje, de Dune Blanche, zijn eigen shops en wel in Bordeaux en in Arcachon. Uiteraard zijn ze natuurlijk ook te verkrijgen bij de bakker zelf in ik bezocht het winkeltje in Bordeaux dat  gevestigd is in 7 Rue de la Vieille Tour.

Een klein knus winkeltje, waar je alleen maar Dunes Blanches kan kopen. De etalage was in kerstsfeer, want ik was er rond die tijd, maar wel met een link naar de zee of het bassin van Arcachon. Een luie strandstoel en een oud oestermandje waren opgesierd met winterse materialen. Ik ging in de lange rij staan en bestudeerde het bordje met prijzen wat op de toonbank stond. Ik besloot om er 6 te nemen à 5,50 Euro.

Toen ik aan de beurt was, bleek dat de 6 soesjes al keurig voorverpakt waren in de mooie wit/blauwe doos. Ik wilde cash betalen, maar moest dat doen via een automaat waar je zowel briefgeld als losse munten in kon gooien. Handig en nooit meer kasverschil. Toen ik met de kleine 6 lekkernijen naar buiten liep, stond er een nog langere rij tot aan buiten in de straat. Een erg gewild product dus. Ik moet zeggen, ze zijn ook erg lekker, maar meer dan een veredeld slagroomsoesje is het niet. Bij de Bordelais gaan ze er in ieder geval in als zoete koek, want met de schamele 6 stuks waar ik de winkel mee uit liep was niks in vergelijking met de hoeveelheden die zij insloegen.

Als je in de mooie stad Bordeaux of in Arcachon bent raad ik je aan om er even langs te gaan en er eentje te kopen en te proeven…..te lekker!

Bordeaux | 7 Rue de la Vieille Tour, Arcachon | 21 rue Gambetta

4 reacties op ‘De Dunes Blanches soesjes-shop in Bordeaux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s