5 nieuwe Franse hotspots met de naam Painpadour

Passie, ambacht, versheid en mooie producten vind je bij Painpadour

Op een druilerige donderdagmiddag draai ik het parkeerterrein op bij bakkerij Painpadour in Amersfoort. Op industrieterrein ‘De Isselt’ bevindt zich deze bakkerij waar met passie en veel liefde de heerlijkste broden, zoals baguettes, flûtes, pavés, couronnes en brioches worden gecreëerd en gebakken. Heerlijke producten van Franse bodem.

De ruimte die ik betreed is licht en ruim en meteen vallen mij de banners op die aan het plafond hangen. Op die banners staan alle 22 soorten brood die je als consument kunt inslaan. De nummers, bedacht door de eigenaresse, zijn makkelijk te onthouden en zijn een kleine knipoog naar de chinees. Achter de nummers staat de naam van het brood met daaronder de juiste ingrediënten van dat brood. Er zijn 11 soorten Frans en 11 soorten Nederlands brood.

Ik neem plaats op een thonet-stoeltje aan een marmeren tafeltje. Dat doet Frans aan. Ik krijg een heerlijke kop cappuccino en een knapperig stuk stokbrood met makreelpaté. Eén van de zeven bakkers die Painpadour rijk is, geeft mij uitleg over het bakken van het brood en de ingrediënten. Met name het bloem is belangrijk, deze komt speciaal uit Frankrijk.

Daarnaast werken ze met natuurlijke en mooie producten en gebruiken ze geen e-nummers. Ook maken ze hun eigen desem op basis van water en rozijnen. Alle broden hebben een eigen receptuur. Er wordt nauwkeurig gewerkt, waardoor ze een continue kwaliteit kunnen leveren.

Painpadour leidt zelf zijn personeel op met Franse insteek. Alle bakkers hebben namelijk een Franse opleiding gehad in Nantes. Voor deze bakkers is het elke dag vroeg opstaan om de grote hoeveelheid broden te creëren die er geleverd moeten worden aan de inmiddels vijf vestigingen die Painpadour heeft. Painpadour is in een aantal maanden tijd sterk gegroeid en alle vestigingen zitten op niet langer dan een half uur rijden van het moederbedrijf. Dit heeft alles te maken met het behoud van de versheid en knapperigheid van de broden.

Naast de verkoop van broden biedt Painpadour ook andere producten van Franse bodem aan zoals Orangina, paté van Madame Paté, koffie en thee van Richard, boter van Échiré en de overheerlijke siropen van het Franse merk Eyguebelle.

De vestiging in Huizen heeft het voorrecht om ook gerechten aan te bieden als vissoep en coq au vin, een warme kaart zeg maar. Dit zal ook dit voorjaar gaan gebeuren in de vestiging Soest dat tegen die tijd een groot terras heeft.

brood

Painpadour staat voor passie, versheid, gedrevenheid, vakkundigheid en creativiteit. Want alsof het nog niet meer dan druk genoeg is met vijf vestigingen, wil de eigenaresse ook workshops en cursussen gaan geven. Je eigen brood leren bakken met mooie en goede producten. Wil je daar meer informatie over? Kijk dan op www.painpadour.nl

Vestiging Huizen: Oude Raadhuisplein 18

De bakkerij annex winkel in Amersfoort: Nijverheidsweg- Noord 76

Vestiging Amersfoort: Leusderweg 85

Vestiging Soest: van Weedestraat  90

Vestiging Zeist: Slotlaan 219

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

Brocanterie de Witte Raaf

Brocante • B&B • Atelier

le Cap Ferret de Sophie Juby

mon Ferret authentique et photogénique, mes adresses trendy, mes coups de coeur.

En Gironde

allerlei informatie over de Gironde streek in Frankrijk

van Franse bodem

Franse producten, Franse hotspots in Nederland

%d bloggers liken dit: