Geïnspireerd door het kookboek Chateaukoken van Ilja Gort

Het kookboek Chateaukoken, geschreven door Ilja Gort en Caroline d’Hollosy, is al een aantal maanden op de markt. Ik verkreeg het via de PR machine dat achter het merk ‘Ilja Gort’ zit. Ook zou ik een interview met beide schrijvers hebben, ware het niet dat ik verstek liet gaan vanwege persoonlijke omstandigheden. Het interview loopt niet weg denk ik dan maar, ik zal binnenkort weer contact opnemen met Ilja. Wel las ik met veel plezier en herkenning het boek Chateaukoken.

IMG_5074

Ik werd vooral door het boek  geïnspireerd ondanks het feit dat veel tips en tricks mij niet geheel onbekend in de oren klonken. Denk bijvoorbeeld aan goede verse producten kopen op de markt, dek de tafel op een leuke manier, bereid de maaltijd met liefde en aandacht en vooral, geniet van het samen aan tafel eten en leuter over van alles en nog wat.

Het leuke voorval wil, dat het chateau waar Ilja Gort in huist, hemelsbreed op 100 km afstand staat van ons huis in Frankrijk. Het kookboek is geschreven en bedacht op het chateau van Ilja Gort en ik neem het boek weer mee naar mijn stulpje in La Douce France. Dus daar waar het boek zijn oorsprong heeft, zijn inspiratie en ideeën, daar ligt het nu weer, alleen in een andere keuken.

IMG_5066

Zoals ik al zei, ik raakte geïnspireerd door het boek en ging ook aan de slag met onder andere de opmaak van de kaasplank. En ik bereidde een gerecht uit het boek: de gevulde ronde courgettes. Ik liet alleen de paneermeel weg, domweg omdat ik die even niet zo snel voorhanden had. Smullen was het kan ik je vertellen.

Ik deed er rijst en een heerlijk verse tong bij. Deze marineerde ik eerst lekker in olie, citroen, zout, peper en wat provençaalse kruiden. De kaasplank hadden we ’s middags al gehad. Voorafgaand hadden we een koude salade van de resten van de poulet roti met rucola en veldsla op 2 stukken pain de campagne.

Tijdens onze verblijven hier in Frankrijk is naast de bezoekjes aan rommelmarkten, eten een belangrijk onderdeel. We zijn in de ochtend al bezig met de lunch en tijdens de lunch bespreken we al weer de gerechten voor de avond. Je kan er maar druk mee zijn. Wat houdt jullie bezig tijdens jullie vakantie of verblijf in Frankrijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s