3 nieuwe Franse hotspots in Amsterdam

Amsterdam, die grote stad, is weer 3 nieuwe Franse hotspots rijker.

28661037_544859615889452_3088453442876735488_n.jpg

Petit Caron

We hadden al Café Caron, het familierestaurant van Alain Caron en zijn zoons David en Tom. Die heeft er sinds kort een nieuw familielid bij namelijk, Petit Caron. Deze wijnbar in de Pijp zit aan het Gerard Douplein 10. Je waant je hier even in een echte Parijse bar, waar je kan nippen aan een goed glas wijn vergezeld met een klein gerechtje. Bijvoorbeeld charcuterie, salade haricots verts en diverse patés. www.petitcaron.nl

28378241_1621055634608645_3900445194165169949_n.jpg

Bouchon du Centre

Roodwit geruite tafelkleedjes, manden met verse stokbroden op de bar, flessen wijn waar met een witte stift de prijs op is geschreven en op tafel vindt je er de gewone plastic knijpfles van Amora met de klassieke mosterd. Hier ben je even op het Franse platteland en kan je bijkomen van het koude gure Hollandse weer met een overheerlijke kom echte Franse uiensoep. Hanneke Schouten (60) doet alles alleen, koken en bedienen. Het klein beetje rommelig ogende restaurantje vindt je in de Falckstraat nr. 3 http://bouchonducentreamsterdam.com/bouchon.html

27174013_2039065242992505_2398488623012561607_o.jpg

Libertine comptoir de cuisine
Ook dit etablissement heeft al een ouder broertje, namelijk Libertine, café in de Wolvenstraat. Libertine Comptoir de Cuisine bevindt zich in de Berenstraat 22. Bij Libertine Comptoir de Cuisine voeren ze een Franse keuken met toast in alle vormen en maten. Ik heb van horen zeggen, dat de eigenaar van de beide Libertines bezig is met een derde Libertine, namelijk Libertine Petit Café. Deze zal verrijzen aan de Noordermarkt. De opening zal ergens in maart zijn. Ik houd je op de hoogte!!!

Je kan in Amsterdam meer dan je Franse hart ophalen, want er zijn genoeg Franse hotspots te vinden. Van brasserie tot aan wijnbar en van bistro tot aan patisserie, het is er allemaal in Amsterdam. En wil je ook nog een mooi Frans boek lezen? Dat haal je dan bij de enige echte Franse boekwinkel van Nederland: “Le Temps Retrouvé”

Nog een aantal Franse adresjes in Amsterdam

My little Patisserie in Amsterdam  (Franse patisserie)

Alain Bernard (echte Franse slager)

De Pasteibakkerij

Albrecht en Janssen (bourgondische wijnen)

Le Petit Deli ( zoete lekkernijen)

Bistro des Alpes (kaasfonduerestaurant)

Ma Petite Cuisine (Franse catering)

Kookwinkel Duikelman (vele mooie Franse kookmerken)

Auberge Jean & Marie (Frans restaurant)

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s