Frans feestje (French Touch) in Theater Amsterdam

Het was zwoel die avond en ’s middags hadden we in een benauwd zaaltje een kaasproeverij mogen meemaken van het Franse kaasmerk President. We kwamen eindelijk na wat strubbelingen aan bij Theater Amsterdam. Daar zou het Franse spektakel/gala French Touch gaan plaatsvinden. Vele gasten stonden buiten op het bordes voor het entree, het was te warm om binnen te wachten tot de deuren van de zaal open zouden gaan.

Ik begaf mij wel naar binnen voor zowel een verkoelend drankje als de uitrijkaart voor de auto. Bij binnenkomst stond er een tafel met daarop allerlei soorten buttons, leuk om op mijn blazer te prikken. In de loge waren de grafische uitingen van French Touch duidelijk aanwezig. Ik moet zeggen, mooie fotografie met een Franse uitstraling door de Bretonse streepjes trui en de alpinopet, twee mooie producten van Franse bodem.

Eenmaal zittend in de zaal was daar Ivo Niehe die het festival inluidde en verder die avond functioneerde als een soort stalmeester. Uiteraard kon hij zijn Franse spraakkunsten te gehore brengen en deed dat dan ook veelvuldig. De Franse ambassadeur  Philippe Lalliot opende het Franse feestje met een toespraak waarin hij vooral sprak over de verbinding tussen Nederland en Frankrijk. De dames van het Lido de Paris gaven vervolgens het startsein voor het muzikale gedeelte van de avond.

Vervolgens traden op Ellen ten Damme, mijn favoriet Louane, Thomas Dutronc, Nollen Leroy, Marion Motin met de dansgroep Les Swaggers en was er een modeshow met kleding van de ontwerper Jean-Charles de Castelbajac. Kregen we ook nog filmpjes te zien van het schitterende eiland Corsica en kwamen er Franse filmklassiekers voorbij. De avond werd afgesloten met de dames en heren van het Lido de Paris waar het ook mee geopend werd.

Het was een geweldig leuke, sfeervolle avond met een Frans sausje. Het is duidelijk een event dat nog kan groeien en wat waarschijnlijk over een aantal jaren een must-go is voor menig francofiel in Nederland. Ik heb in ieder geval genoten en ik hoop dat ik volgend jaar weer van de partij mag zijn.

Hieronder mijn favoriet: Louane met het geweldige nummer Si t’etais là. Genomineerd voor de Victoires de la Musique 2018 in de categorie vrouwelijke zangers en originele songs. Louane werd vooral bekend door haar rol in de Franse film La Famille Bélier waarin ze voortreffelijk zong en een prachtig nummer, Je vole, ten gehore bracht.

 

 

Een reactie op “Frans feestje (French Touch) in Theater Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s