De Mehari van Citroën viert 50-jarig bestaan met Jean-Charles de Castelbajac E-Mehari Art-Car

Het model Mehari van Citroën viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan en viert dat op een speciale manier. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft Citroën Jean-Charles de Castelbajac de opdracht gegeven om een speciale E-Mehari Art Car te creëren.

Deze opvallende modeontwerper werkt met veel kleur en opvallende elementen. Dit schreef ik al eerder in een blog, toen ik de creaties van hem mocht zien tijdens de French Touch show in Amsterdam.

Citroën en Jean-Charles de Castelbajac

Het is geen toeval, deze samenwerking tussen deze twee grote namen van Franse bodem. Namelijk in 1968 introduceerde Citroën de Mehari en viert Jean-Charles de Castelbajac zijn debuut. Beide grootheden staan voor vernieuwing, durf en creativiteit. De E-Mehari Art Car is een mooi resultaat van deze ontmoeting die symbool staat voor een typisch Franse levensstijl, optimistisch en trendy.

De mehari wordt op 11 mei 1968 geboren en is meteen een succes, vooral omdat deze simpele, ludieke en pretentieloze cabriolet zich onderscheidt door de gekleurde carrosserie. Deze kan niet roesten en is makkelijk in onderhoud. Nu is het een graag gezien autootje, vooral in de decadente kustplaatsjes.

In 2015 komt Citroën met een elektrische versie van de Mehari. De in de Citroën-fabriek in Rennes gebouwde E-Mehari is de eerste elektrische auto met het label ‘Orgine France Garantie’ (een 100% Frans product).

images_list-r4x3w1000-5aec30a21f44f-cl-18-021-004-jpg.jpg

Een reactie op “De Mehari van Citroën viert 50-jarig bestaan met Jean-Charles de Castelbajac E-Mehari Art-Car

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s