Franse wijntjes drinken bij Le Baravin Amsterdam

Op een late namiddag ergens in het voorjaar liepen we langs de Franse wijnbar Le Baravin in Amsterdam. Omdat het een mooie tijd was om een wijntje te nuttigen besloten we om naar binnen te gaan. We gingen vooraan in de zaak zitten, in de loungehoek. De rest van de zaak was gevuld met tafels en stoelen en aan de muur hingen de nodige wijnflessen.

We kregen de wijnkaart gepresenteerd en wisten eigenlijk al bij binnenkomst dat we wel een wit wijntje wilde drinken. De sommelier die de kaart bracht, adviseerde ons om eerst een aantal witte wijnen te proeven voordat we onze definitieve keus zouden maken. Zo gezegd zo gedaan, de sommelier kwam met een vijftal witte wijnen aanzetten, we proefde ze alle vijf en maakte daarna onze keus.

Ik nam een witte wijn uit de Bourgogne en mijn partner nam een Tourrianewijn. Na het leegdrinken van onze glazen rekende we af en werden we op z’n Frans goedendag gewenst. Een vrolijke afsluiting van een gezellig borreltje in deze leuke wijnbar.

Zeker een aanrader deze wijnbar om gezellig met wat vrienden of familie te gaan drinken. Ook erg leerzaam want de sommelier kan je precies uitleggen waar de wijn vandaan komt, van welke druivensoorten hij is gemaakt en waar je hem het beste bij kunt serveren.

Le Baravin | Gerard Douwstraat 82 | Amsterdam | lebaravin.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: