De Reuzen van Royal de Luxe te zien in Leeuwarden

Het Franse theatergezelschap Royal de Luxe uit Nantes, de stad van het beroemde LU koekje, komt naar Nederland en ze nemen hun iconische reuzen mee. De wereldberoemde productie beleeft zijn Nederlandse première in de Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden. Dwars door de binnenstad van deze Friese hoofdstad zorgen de metershoge reuzen drie dagen voor een onvergetelijke beleving met hun voorstelling ‘Grote Schaats in het IJs’. 

MEMORIES OF AUGUST 1914 (Liverpool 2014)
MEMORIES OF AUGUST 1914, spectacle de Royal de Luxe dans les rues de Liverpool du 25 au 27 juillet 2014. La Grand-mere Geante, la Petite Geante et Xolo. (photo by Pascal Victor/ArtComArt)

De 15 meter hoge marionetten zijn zo hoog dat ze met kop en schouders boven de kantoorgebouwen uitsteken. Ze  worden bestuurd worden door honderden vrijwilligers. Eerder liepen ze al in Buenos Aires, Montreal, Liverpool en Barcelona. Groots en indrukwekkend!

De Reuzen lopen verschillende routes en zijn dagelijks te zien vanaf 17 augustus t/m 19 augustus 2018 in Leeuwarden. De exacte tijden en routes worden een week van te voren bekend gemaakt. Meer informatie klik hier

Meer informatie over Royal de Luxe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: