Le Garage Moderne Bordeaux

De wijk Bacalan in Bordeaux is enorm in ontwikkeling. Zo zit daar sinds 2016 het wijnmuseum La Cité du Vin met aan de overkant het vorig jaar geopende foodcentrum Les Halles de Bacalan en zijn ze nog druk bezig met het nieuwe maritieme museum Musée Mer Marine.  In die buurt waar ook menig appartementencomplex uit de grond wordt gestampt om de 20.000 ‘nieuwe Bordeauxenaren’ te kunnen huisvesten, is een ludieke stek gecreëerd.

Le Garage Moderne is een Do It Yourself werkplaats waar fietsen, auto’s en scooters worden gerepareerd. Deze oude industriele garage was ooit de werkplaats waar vleugels voor vliegtuigen werden geproduceerd.

In overleg met de gemeente Bordeaux is de garage nu een broedplaats voor lokale bedrijven zoals een fietsenmaker, autoreparateur en scooterverhuurder. Daarnaast kan je er iets eten en drinken en is er ruimte om kunst te exposeren en muziek te maken. Overdag is het er chaotisch en is men druk met het repareren van de tweewielers of viervoeter. ’s Avonds eet je er een zelfgemaakte maaltijd met op de achtergrond de geluiden van flamenco-muziek, gespeeld door een plaatselijke band. Of kan je kijken naar een avant-garde video installatie.

Aan de buitenkant hangen informatie-borden over de geschiedenis van de buurt en het pand. Tegenover het gebouw staan prachtige appartementen waardoor er een soort binnenplein is ontstaan met een mooi grasveld en prachtige bloemenperken.

1 rue des Etrangers, legaragemoderne.org

Om een beetje in de kunstzinnig sfeer te blijven kan je als je hier toch bent meteen een bezoek brengen aan de kunstwerkplaats Les Vivres de l’Art. Hier huizen een aantal kunstenaars en als het even meezit is hun werkplaats open en kan je even naar binnengluren.

Les Vivres de l’Art – Place Victor Raulin – 1 rue Achard – 33300 Bordeaux

 

Een reactie op “Le Garage Moderne Bordeaux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s