(Frans) Nieuws, Frankrijk
Een reactie plaatsen

Bouchon du Centre Amsterdam wint Fijnste Franse Restaurant 2018 van Nederland

Al zo’n acht jaar schrijft het Magazine Leven in Frankrijk de prijs uit voor het Fijnste Franse restaurant in Nederland. Het moet vooral een plek zijn waar je je even in Frankrijk kan wanen. Nou dat kan bij ‘Bouchon du Centre’ in Amsterdam.

Ik publiceerde al eerder over dit kleine intieme, beetje rommelig ogende restaurantje. Bouchon du Centre zit aan de Falckstraat 3 in Amsterdam. De eigenaresse heet Hanneke Schouten en ze doet alles alleen, koken, bedienen en een praatje maken met de gasten. Op de tafels liggen roodwit geruite kleedjes en staat de plastic knijpfles met mosterd van Amora.

Schermafbeelding 2018-09-26 om 17.36.22.png

Met het winnen van deze prijs zal ze misschien personeel moeten gaan aannemen. Vooral om de echte Franse uiensoep te bereiden en te serveren, want die is echt heerlijk.

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s