Frans lesprogramma groep 7 en 8 tijdens Dag van de Franse taal

Op 8 november is het weer de Dag van de Franse taal. De dag is bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs om de Franse taal en cultuur te bevorderen. Er worden die dag op honderden scholen allerlei leuke (Franse) activiteiten georganiseerd. Het doel is voornamelijk om leerlingen te overtuigen van het culturele en economische belang van de Franse taal en cultuur.

Nu in het vijfde jaar dat de Dag van de Franse taal georganiseerd wordt, heeft de organisatie besloten om ook een leuk Frans lesprogramma te maken voor de basisschool. En wel voor de leerlingen van groep 7 en 8. Het zijn vijf leuke lessen vol muziek, filmpjes en spelletjes.

De cursus is zo gemaakt, dat groepsleerkrachten van de basisschool de lessen zelf kunnen geven. Het leukste is natuurlijk als dat op of rond de Dag van de Franse Taal is (donderdag 8 november 2018), maar dat hoeft niet. Bij iedere les hoort een werkblad voor de leerling en een lesplan voor de docent. Daarin wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de les gegeven kan worden. Leerkrachten hoeven dus maar een klein beetje Frans te spreken om de les te kunnen geven. De leerlingen leren op een eenvoudige en leuke manier hoe je elkaar kunt begroeten in het Frans.

Schermafbeelding 2018-10-10 om 20.30.33

Geïnteresseerden kunnen als preview nu al les 1 downloaden via de link hieronder. De hele cursus staat medio oktober online; ruim voor de Dag van de Franse Taal. Meer informatie over het lespakket en over de makers – Juf Olga, Juf Sandra en Illustrator Jacomien – en de achtergronden van dit project, vind je in het blogbericht: https://www.defransejuf.nl/?p=11965

BONNE CHANCE!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s