-GESLOTEN- Winactie Cahier de France

We zijn in de feeststemming want het blog  Van Franse bodem bestaat 5 jaar. In de tussentijd is er veel gebeurd. Zo heb ik door mijn blog drie boeken mogen uitgeven waaronder het boek over de Girondestreek; Gironde van kust tot wijn en het Cahier de France. Een soort log/dagboek dat deels gevuld is met foto’s, recepten en leuke weetjes over Frankrijk. Het andere deel is ‘leeg’ en geeft dus ruimte aan de eigenaar om dit naar eigen inzicht in te vullen.

cahier-de-france.jpg

Om het 5-jarig bestaan te vieren zijn er in de maand November en December een aantal winactie’s waaronder die van het plaid van HA50. En nu dus deze! Wil je kans maken op dit leuke Cahier de France? Laat hieronder dan een berichtje achter over welk Frans onderwerp of product Van Franse bodem aandacht moet besteden.

DOE MEE EN WIN! BONNE CHANCE!!!

De actie loopt tot 21 december. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

16 reacties op “-GESLOTEN- Winactie Cahier de France”

 1. Goedemorgen Mireille,
  Aan de geweldige atlantische kust vanaf Point Grave tot Arcachon. Met alle mogelijkheden die het biedt, zee, surfen, wijn, oesters, meren etc etc. En de manier waarop mensen dit gebied mooi kunnen laten ivm het achterlaten van afval op de recreatieplekken.

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi Arjanne,
   Ik weet dat de Atlantische kust geweldig is. Ik heb er zelfs een boek over geschreven over de Gironde (zie eerste artikel op mijn blog). En juist ook over het stuk tussen Point Grave en Arcachon. Gr. Mireille

   Like

  • Bedankt voor je reactie. Ik heb een mooi boek geschreven over de streek Gironde. De kustlijn van Point Grave tot Arcachon komt veelvuldig voor in het boek. ik ben het met je eens dat dit stuk kust te weinig in de media komt. Kijk voor mijn boek op mijn boek Gironde,kust tot wijn op mijn home
   page

   Like

 2. Hoi Mireille
  De pepermuntjes van Vichy zijn leuk om te bespreken. Natuurlijk ook de regio Centre omdat deze zo mooi is en zo onbekend. Regionaal park De Brenne, middeleeuwse stadjes als Saint Benoît du Sault, Argenton sur Creuse, Angles sur L’Anglin en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Er valt zoveel te noemen en te schrijven over deze regio, ik heb het cahier de france zo vol. Groeten Lucia

  Geliked door 1 persoon

 3. Hallo Mireille,
  Wat dacht je van een artikel over alle ‘ins en outs’ van Champagne en de betaalbare alternatieven als bijvoorbeeld een Cremant d’Alsace en andere bruisende wijnen van Frankrijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. “Waarover spraken zij…..”
  De ontmoetingen op de zondagen in de kleine dorpjes op de Vide Greniers bij de kraam met saucisses, du vin et frites, waar de dorpelingen, met veel gebaar, de nieuwtjes van het dorp en het weer bespreken.

  Geliked door 1 persoon

 5. De drôme Provençal: lavendelroute, de gieren bij Sainte May, de jaarlijkse traditionele olijven/honing/macaronmarkt met maaltijden en folklore in Plaisians, dorpjes als buis les baronnies (ook bekend om de lindebloesem en olijfbomen richting la Roche sûr le Buis), pierrelongue, Mollans sur ouvèze met hun overvloed aan platanen en cigales. Niet te vergeten de Mont Ventoux en de waterwandeling (of rit te paard) in de rivier/ het stroompje de Toulourenc. Aaaahhhg, wanneer is het weer zomervakantie!!!!!?

  Geliked door 1 persoon

 6. Daar hoef ik niet lang over na te denken , de Gironde. Eigenlijk de hele kust tot aan de Spaanse grens.
  Wij brachten er altijd onze vakanties door, tot mijn man overleed in 2010. Dit jaar ging ik voor het eerst terug , met al mijn kinderen, ter ere van mijn 60e verjaardag. Oude liefde roest niet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: