Made in France

Regelmatig krijg ik de vraag, hoeveel en welke producten er nog echt uit Frankrijk komen. Welke producten worden er nog in La Douce France geproduceerd. Net als bij ons in Nederland is menig product en fabriek verdwenen naar lage loon landen. Maar er zijn ook bedrijven die zijn gebleven, onder andere Duralex, Opinel en Le Creuset. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar die ga ik nu allemaal niet opnoemen. Ik wil eigenlijk de “nieuwe” bedrijven de aandacht geven. Bedrijven die er bewust voor kiezen om juist in La Douce France te blijven en hun product in Frankrijk te ontwikkelen, te ontwerpen en te produceren. Een mooi voorbeeld is La Fabrique du Ski. Een bedrijf in La Diat, dat ligt tussen Lyon en Grenoble. Een prachtige site, mooie producten, vakmanschap en 100% made in France.

la fabrique du ski

fabrique du ski

Nog een mooi voorbeeld is Numero-noir. Zij ontwerpen en produceren schoenen. Ook een prachtige site, mooie ontwerpen en op hun site staat groots dat de producten gefabriceerd worden in Frankrijk.

Schermafbeelding 2014-12-01 om 15.50.29

Schermafbeelding 2014-12-01 om 15.49.42

Deze twee voorbeelden, en nog veel meer andere Franse “Made in France” bedrijven worden gesterkt in hun missie door de Franse Minister van Industrie. Hij promoot sterk het “Made in France” label en dan bedoel ik niet alleen de producten in de supermarkt, zoals bepaalde groenten en fruit. Onlangs is er zelfs een “Made in France” beurs geweest in Parijs en heeft Galerie Lafayette een tijdje terug producten uit La Douce France tentoongesteld. Dit alles om het “Made in France” label te promoten. Een mooi initiatief.

Schermafbeelding 2014-12-09 om 20.50.51

Schermafbeelding 2014-12-01 om 15.58.03

Nog zo’n mooi bedrijf op van Franse bodem, Juste, la revolution textile. Mooie duurzame producten en prachtige website. Ook zij produceren 100% in France en zetten dat dan ook groots op hun website. Er zijn nog veel meer “Made in France” bedrijven.

Zoals Royalties : www.royalties-paris.com/ Le slip français : www.leslipfrancais.fr/ of kijk eens op de leuke vormgegeven verzamelsite van petitsfrenchies.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s