Made in France winkel(s) in Parijs

Na het succes van de pop-up store in de Marais eind 2017 en de Made in France straat afgelopen zomer, is er nu een heuse conceptstore L’Appartement Français op de Champs-Elysées in Parijs. De winkel is geopend op 16 november en blijft tot volgend jaar zomer open tot 30 juni 2019.

Het leuke van dit concept is, dat het drie kleine winkels naast elkaar zijn met elk zijn eigen kleur, namelijk bleu, blanc, rose (inderdaad geen rouge maar rose), wat weer voor de Franse driekleur staat.

 

De Champs-Elysées is natuurlijk een fantastische plek om een Made in France conceptstore te openen. Op deze plek komen veel toeristen, die vervolgens in aanraking komen met de bijna 100 kleine merken van Franse bodem. Veelal is er werk te koop van jonge ontwerpers. Er is voor elk budget wat wils op het gebied van mode en accessoires, decoratie en er zijn veel cadeau-ideeën voor Kerstmis.

L’Appartement Français
26 Av. des Champs-Élysées  |  Paris  |  www.lappartementfrancais.fr

Andere Made in France stores in Parijs

Schermafbeelding 2018-11-19 om 16.47.42.png

We are Paris, concept-store du ‘made in Paris’

Deze conceptboetiek richt zich op lokaal gemaakte producten. Naast de lokale producten, selecteert Céline, eigenaresse van de boetiek, zorgvuldig handgemaakte, milieuvriendelijke en duurzame producten. Deze zijn gemaakt met Franse materialen in Frankrijk, meestal in Parijs. Door te winkelen bij ‘We are Paris’, steun je de lokale economie en het welzijn van de lokale producenten.

We are Paris
13 rue Oberkampf – Paris 11
Ouvert du mardi au samedi de 11h à 20h
et le dimanche de 13h à 18h
Retrouvez les produits We are Paris sur l’e-shop :
www.boutiqueweareparis.com

Schermafbeelding 2018-11-19 om 16.30.08.png

Gab & Jo

Gab & Jo is een conceptwinkel met een Frans thema in de wijk Saint-Germain-des-Prés. Deze gezellige kleine winkel heeft een van de meest magnifieke, leuke en hippe Franse items die je in Parijs kunt vinden!

28, Rue Jacob | Phone:  +33 9 84 53 58 43 | Open: Except Sundays | Instagram: Gab&Jo

Schermafbeelding 2018-11-19 om 16.40.55.png

Empreintes

Empreintes is een samenwerkingsproject dat tot leven is geroepen door ‘Ateliers d’Art de France’. Ateliers d’Art de France is een federatie die zich richt op professionele beeldende kunst en ambacht. De conceptstore van Empreintes is speciaal opgericht om een platform te creëren voor de kunstenaars van Ateliers d’Art de France. De meeste creaties die je kunt vinden bij Empreintes zijn beperkt of hebben slechts één exemplaar. Meer dan 1.000 handgemaakte items van Franse ambachtslieden worden er verkocht.

5, Rue de Picardie |  +33 140 09 53 80 | Open: Except Sundays | Instagram: Empreintes Paris| www.empreintes-paris.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: