Februari is liefdesmaand bij TV5MONDE

De maand februari staat door toedoen van 14 februari, Valentijnsdag, bij TV5MONDE in het teken van de liefde. Er zijn 4 films te zien die gaan over of een eeuwige liefde, jeugdliefde, multiculturele liefde of ongewone liefde. Donderdag 14 februari kan je de hele dag wijden aan de film/liefde want dan zijn er maar liefst 2 films te zien.

Dinsdag 12 februari om 18:40 uur wordt van de serie SECRETS D’HISTORIE: LOUIS-PHILIPPE & MARIE-AMÉLIE uitgezonden. Het gaat over het laatste koninklijke Franse echtpaar Louis-Philippe en Marie-Amélie. Een hecht echtpaar, met een opzettelijk andere manier van leven dan hun voorgangers. Ze zullen achttien jaar lang regeren, van 1830 tot 1848 en een wervelend leven leiden, in een snel veranderend Frankrijk …

PANAME
© ShutterStock 2019

Donderdag 14 februari dus 2 films namelijk COCTEAU MARAIS, UN COUPLE MYTHIQUE om 12:30 en AURORE om 21:00. Deze laatste film is een ode aan de liefde en het leven. Terwijl Aurore bij toeval haar jeugdliefde tegenkomt, vindt ze opnieuw hoop op een gelukkig leven. Weg met de blues van een vijftigjarige, ze is vastbesloten optimaal van het leven te gaan genieten! Een romantische komedie, origineel en energiek!

Als laatste is er L’AFFRANCHIE over JEANNE MOREAU te zien op zondag  17 februari om 19:30 uur. Jeanne Moreau staat bekend als de grootste verleidster van de Franse cinema. Subliem, sensueel en vrij, Jeanne Moreau heeft bij menig man het hoofd op hol gebracht, onder wie Pierre Cardin, Louis Malle en Jean-Louis Trintignant. Jeanne Moreau heeft haar privé-leven en het leven op de set nooit kunnen scheiden. Een portret van een uniek sekssymbool.

Meer info op: europe.tv5monde.com/nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s