Interview met Alpine Advisor Eva de Gelder van Alpine Centre Soestdijk

De Franse legendarische sportauto de Alpine (A110) is terug. Sinds 2016 is het, nu zelfstandige merk, weer op de markt onder de hoede van onder andere Renault. Deze tweezitter maakte faam in de jaren ’50 van de vorige eeuw en is nu weer helemaal hot onder sportauto-liefhebbers. Sinds vorig jaar zijn er in Nederland twee Alpine dealers te vinden, namelijk een in Soestdijk en de ander in Hengelo. Ik ben op bezoek in Soestdijk en spreek daar met de 33-jarige Eva de Gelder, de Alpine Advisor.

 

Sinds maart 2018 zit het Alpine Centre in Soestdijk en vanaf de grootse opening is de showroom een succes en een trekpleister. Menig fietser en ijscokoper bij de aan de overkant gelegen ijscoshop neemt een kijkje door de ramen van het centre. Het heeft dan ook een geweldige ligging zo op de rotonde in Soestdijk. Ook speciaal is, is dat het centre in Soestdijk en Hengelo is gekomen. Alpine selecteerde per land een x-aantal dealers die in aanmerking kwamen om Alpine dealer te worden en daar was dus voor Nederland Soestdijk één van.

 

Terwijl ik door de showroom kijk, waarvan er eentje staat ingepakt in een mooie zwarte hoes, die ’s middags opgehaald wordt door de klant, zie ik de modellen Alpine Pure en Legende staan. Als ik goed kijk zie ik aan de buitenkant van deze twee bolides geen verschil. Het verschil zit aan de binnenkant bekent Eva. “De Légende heeft andere soort stoelen dan de Pure en ook het dashboard is anders bij beide, dit om de klant een keuze en andere beleving te bieden. De Alpine is van nature een race/sportauto, maar we willen hem ook toegankelijk maken voor een breed publiek. De wendbaarheid en plezier hebben in het autorijden in deze ‘Légende’ zijn ook de redenen dat de Alpine al velen prijzen in de wacht heeft gesleept” vertelt Eva enthousiast.

 

Eva is trouwens niet alleen enthousiast, ze is ook een allesweter over de Alpine. Vraag het haar en ze weet het. Zo vertelt ze mij, tijdens de testrit, tot in detail alles over het geluidsysteem in de Alpine. Door haar zeer grote kennis over de auto bouwt ze een band op met de klant. Dat moet ook wel, want het kopen van een Alpine gaat niet over een nacht ijs, dat duurt soms wel een jaar tot de klant uiteindelijk besluit om de Alpine er bij te kopen.

 

Met enige regelmaat worden er roadtrips georganiseerd met klanten voor de beleving en ervaring. Zo is er al een roodtrip Engeland- Schotland gemaakt en Duitsland- Oostenrijk. In de showroom geen glanzende folders met mooie foto’s en commerciële verkooppraatjes, maar prachtige A3 formaat magazines, met daarin onder andere het verslag van de roadtrips die Alpine met zijn klanten maakt. Dit om klanten de Alpine echt te laten voelen en beleven.

 

Na het tweede kopje cappuccino en het zeer enthousiaste verhaal van Eva gaan we een testrit maken in de legendarische Alpine A110. Ik rijd in nummer 1914 van de eerste serie Alpines waar er 1955 van gemaakt zijn. Het nummer 1914 refereert naar het jaartal waarin Stam Soestdijk is opgericht. Hoe mooi is dat hoe geschiedenis een grote rol blijft spelen bij de beleving van dit legendarische merk.

Meer weten of langsgaan om de Alpine met eigen ogen te zien?

Soestdijk | Nieuwerhoekplein 1 | contactalpine@stam.nl | 035 609 82 90 | alpine-center-soestdijk.nl

3 reacties op “Interview met Alpine Advisor Eva de Gelder van Alpine Centre Soestdijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: