GESLOTEN-Winactie boek Frans, tu comprends?

Wil jij je Frans bijspijkeren voor de aankomende zomervakantie in La Douce France? Nou dat kan, want Van Franse bodem mag één exemplaar van het boek Frans, tu comprends? weggeven. Je kunt dus het boek Frans, tu comprends? winnen!!!!

Om kans te maken hoef je alleen maar uit te leggen waarom nou jij het boek zou moeten winnen. Dat mag je doen in maximaal 50 woorden. Laat hieronder je reactie achter en wie weet win jij dit leuke leerzame boek. (lees hier het blogartikel)

Doe mee en win!!! Bonne Chance

De actie loopt tot en met 31 maart 2019. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

37 reacties

 1. Ik wil het boek graag winnen omdat ik 30 jaar geleden voor het laatst zelf Franse les gehad heb en ik het heel goed zou kunnen gebruiken als ondersteuning voor mezelf en mijn leerlingen bij mijn bijlessen Frans die ik geef als vrijwilligster.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zou het boek graag willen winnen. Vorig jaar was ik bij de loi begonnen met een cursus, deze heb ik na drie maanden gestopt. Slecht contact met leraar en technische problemen met de opdrachten. Toch wil ik de taal beter onder de knie krijgen

  Geliked door 1 persoon

 3. Dit boek is echt geweldig studieboek voor ons, wij zijn bezig met Franse les omdat we over een aantal jaren willen emigreren naar Frankrijk om daar een eigen onderneming te starten, daarvoor moeten we natuurlijk wel de Franse taal kunnen spreken!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik wil het boek heel graag winnen omdat we plannen hebben om naar Frankrijk te emigreren en dan is meer kennis van de ins en outs vh gebruik vd Franse taal zeer welkom! En de taal wat bijspijkeren is zeker handig! Dus heel graag!

  Geliked door 1 persoon

  • Mijn dochter gaat een paar jaar in Afrika werken, waar Frans gesproken wordt. Uiteraard wil ik haar steunen daarin en haar opzoeken en daar helpen. Graag wil ik mij verstaanbaar maken dan.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik wil dit boek heel graag winnen zodat ein-de-lijk eens kan verstaan wat er tijdens het eten verteld wordt door mijn schoonfamilie. Natuurlijk met behulp van dit leuke boekje naast mij 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik zou heel graag dit fantastische boek willen winnen omdat wij als gezin elk jaar naar Frankrijk gaan en daar ook vakantiehuis willen kopen zonder de taal te kunnen word dit een heel gedoe daarom zou dit fantastische boek heel goed van pas komen !

  Like

 7. Me wat beter verstaanbaar maken tijdens vakantie, dat zou wel heel handig zijn. Maar nog belangrijker: ik werk in Maastricht en heb veel klantcontact. Maastricht ligt dicht bij de Belgische grens; veel Franstalige Belgen bezoeken ons. Mijn kennis van de Franse taal is helaas behoorlijk beperkt.

  Like

 8. Bonjour, ruim 25 jaar geleden heb ik een jaar in Parijs gewoond als au-pair. Frans is zeg maar mijn ding; ik hou het bij als we in de zomervakantie op vakantie zijn in Frankrijk en zonder dat ik er moeite voor heb gedaan heeft mijn oudste zoon mijn liefde voor de Franse taal overgenomen. Hij zit nu in 2 VWO, staat een 9 voor Frans en helpt zelfs zijn medeleerlingen met uitspraak en brieven opstellen. Het lijkt boekje lijkt me super leuk om samen met hem te lezen ter voorbereiding op onze volgende zomervakantie dit jaar in Frankrijk!

  Geliked door 1 persoon

 9. Waarom ik dit boek zou willen winnen. Op de ULO 50 jaar geleden, alleen maar 4-en voor Frans. Kom inmiddels al 50 jaar in Frankrijk en praat een redelijk woordje Frans.
  Maar ik weet dat mijn grammatica slecht is. En juist dat zou ik willen verbeteren en hoop dat dit boek erbij kan helpen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik zou het boek graag winnen voor mijn man. Hij spreekt geen Frans en vertrouwt in de vakanties volledig op mijn kennis van de taal. Met dit boek kan hij zich toch nog voorbereiden op een vakantie waarin hij zelf iets kan vragen of vertellen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik woon al geruime tijd in Frankrijk, maar de taal blijft ingewikkeld. In gezelschap begrijp ik meer niet dan wel en om mijzelf te verbeteren heb ik dus “hulp” nodig……Het boek zou een grote hulp kunnen zijn!

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik ben een 17 jarig meisje dat er achter is gekomen die een Française is. Mijn opa komt uit Bourg-la-Reine en mijn grote held is de Franse chansonnier Julien Clerc.
  Zijn muziek geeft me veel hoop en de Franse taal die hij zingt raakt mijn hart.
  Tuurlijk zijn er nog Aznavour, Bressans en Bécaud.
  Maar Julien is toch mijn nummer 1.
  Als ik later groot ben wil ik heel graag boeken schrijven in het Frans etc.
  Ook droom ik ervan om samen te werken met de Franse journalisten die de wereld beter willen maken.
  Mijn Frans is verstaanbaar maar ik zou het graag willen verbetere.

  Merci à vous

  Geliked door 1 persoon

 13. Ik heb regelmatig nog een spraakverwarring met mijn franse buurman. Ik zeg dan ook altijd dat ik niet dezelfde cursus frans heb gehad als hij. Ook al moeten we er vreselijk om lachen om de dingen die we niet gelijk begrijpen van elkaar. Het boek kan daar wellicht verbetering inbrengen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ga naar de Alliance Française, ik lees met een groepje een frans boek maar wat ik mis is gewoon alledaags frans, want ik kan wel de krant ontcijferen maar hoe spreek je nou frans op z’n frans? Daarvoor zou dit boek heel handig zijn….

   Geliked door 1 persoon

 14. Eigenlijk ben ik gewoon een vreselijke Francofiel…ik luister alleen maar Franse radio, gebruik alleen maar spulletjes van Le Petit Marseiliais en ga als ik maar even kan naar Frankrijk…Ik zou het super vinden om het boek te winnen zodat ik mijn Frans nóg beter kan beheersen…dat hoort toch wel bij een Francofiel, toch? 🇫🇷💙❤️

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s