Franse kunst kijken tijdens de Nationale Museumweek

Deze week vanaf vandaag tot en met 14 april is het Nationale Museumweek. Ook dit jaar zetten velen musea, tijdens de vierde Nationale Museumweek, hun cultureel erfgoed en museale schatten in de schijnwerpers. Het volledige programma vind je op deze site

th 2

Maar Van Franse bodem zou Van Franse bodem niet zijn als ze, ondanks dat het  Nationale Museumweek is, niet een aantal Franse tentoonstellingen en exposities in de kijker zet die je tijdens deze week ook kan gaan bezoeken.

Veel (Franse) kunst kijkplezier.

Tentoonstelling : Marc Chagall – ‘Edelstenen Uit De Hemel’ nog te zien tot 23 juni 2019 in het Lalique museum in Doesbrug. Chagall was uiteraard geen Fransman van oorsprong maar heeft er wel lang gewoond met name in Parijs. In 1927 tekende Marc onder andere de illustraties voor de fabelbundel van Jean de la Fontaine. De tentoonstelling is in het Lalique Museum, dit museum is geheel gewijd aan de Franse glaskunstenaar René Jules Lalique Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Imagine France by the sea is een fotoexpositie over de mooie Franse stranden. Hij is te zien in Bomarie in Amsterdam. Wanneer je naar de foto-expositie van kunstenares Maia Flore kijkt begrijp je waarom zoveel Nederlanders elk jaar weer naar Frankrijk af reizen. Imagine France by the Sea is gratis te zien en te bezoeken tot 3 juni 2019 bij Bomarie in Amsterdam Rietlandpark 373.

In de Kunsthal in Rotterdam is tot en met 30 juni 2019 de tentoonstelling “Science Fiction: a Journey into the Unknown” te zien. Een eerbetoon van de Franse kunstenaar Jean-Marc Deschamps aan de Franse schrijver Jules Verne, die gezien wordt als de grondlegger van de sciencefiction. 13 en 14 april is er een sciencefiction weekend met allerlei leuke activiteiten. Meer info klik hier

Vergeet vooral niet je Museumkaart mee te nemen.  Fijne week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: