Franse hitfilm Les Invisibles

In thuisland Frankrijk was deze ontroerende drama film Les Invisibles uit 2018 een absolute hit. Misschien mede door het feit dat er in de film zowel acteurs als vrouwen die zelf dakloos zijn geweest spelen. Dit is ook meteen het thema van de film, de weerbaarheid van de vrouw die op straat leeft en de moedige sociale werkers die hen helpen. De film vertelt het verhaal van de vrouwenopvang L’Envol in Noord-Frankrijk. Zij krijgen te horen dat ze geen subsidie meer krijgen. De sociaal werkers krijgen de opdracht om binnen drie maanden de dakloze vrouwen koste wat kost te laten re-integreren in de maatschappij. Er ontstaat een situatie waarin leugens en bedrog de boventoon voeren.

Regisseur Louis-Julien Petit (La loi du marché) werkte zelf ook een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs.

Les Invisible is vanaf 9 mei te zien in de bioscoop.

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s