Romantisch drama ‘Mademoiselle de Joncquières’ vanaf 23 mei te zien, WINACTIE vrijkaarten

Op 23 mei 2019 komt de film Mademoiselle de Jonquière uit in de bioscopen. Een film over liefde, verleiding, manipulatie, intriges en wraak. Een romantisch kostuumdrama gebaseerd op een verhaal van de 18de-eeuwse schrijver en Verlichtingsfilosoof Denis Diderot.

schermafbeelding 2019-01-17 om 11.35.09

Het is 1750, Lodewijk XV regeert over het Franse koninkrijk. Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager, is hopeloos verliefd op Madame de La Pommeraye, een aantrekkelijke weduwe die teruggetrokken leeft. Jarenlang weet ze hem te weerstaan, tot ze uiteindelijk toegeeft aan haar geheime verlangen. De markies heeft echter al snel weer genoeg van haar. Na twee jaar stelt hij haar voor als vrienden uit elkaar te gaan. Madame de La Pommeraye is gek van verdriet en zint op revanche. Daarvoor huurt ze de hulp in van twee prostituees, Madame de Joncquières en haar twintigjarige, beeldschone dochter.

Regisseur en scenarioschrijver is Emmanuel Mouret (L’art d’aimer) en Cécile de France, Edouard Baer en Alice Isaaz vertolken de hoofdrollen in dit romantische drama. In Frankrijk kreeg de film vier sterren van onder meer Le Figaro, Le Monde en Le Parisien en vijf sterren van Marie Claire: “Als iedere film een droom is, dan is het in die van Mouret heerlijk wegglijden”

Van Franse bodem mag maar liefst 3 x 2 vrijkaarten weggeven voor deze film. Laat hieronder een reactie achter en misschien win jij die 2 vrijkaarten. De actie duurt tot en met 22 mei 2019. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

19 reacties

 1. De 18e eeuw. Is dat niet het Victoriaanse tijdperk? De eeuw van de Bell époque. Een eeuw waarin de kunst en muziek floreerde. Een costuumdrama uit die eeuw is natuurlijk niette versmaden.
  Ik houd mij aanbevolen.

  Like

 2. Niets zo heerlijk als wegdromen bij een Frans kostuumdrama en helemaal eentje vol intriges en op wraak beluste vrouwen! Ik kijk ernaar uit deze film te mogen bewonderen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ga te weinig naar de film maar dit mooie kostuumdrama en dan ook nog eens Frans….Dit gaat ‘m worden en wie weet met vrijkaartjes Merci🙏🏻

  Like

 4. Bonsoir, het lijkt me een hele mooie film, Frans is mijn lievelings taal, kostuum drama ook niet te versmaden. Kom maar op met die vrijkaartjes.

  Geliked door 1 persoon

 5. Deze romantische kostuumfilm wil ik voor geen goud missen. Ben een groot fan van Franstalige bioscoop films en muziek. Dus nu maar duimen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mijn man is frans, een echte fransman, chauvinist in hart en nieren en van zelfverzekerd van top tot teen. Een soort Napoleon a la moderne! Kijkt zijn eigen repertoire.. lees schiet- smijt en gooiwerk films! Wat zou ik hem graag willen meeslepen, ontvoeren naar dit romantisch Frans kostuumdrama. “We hebben kaartjes gewonnen en jij mag met me mee…moet, ne refuse pas! Zo mooi, jouw Frankrijk in de 18e eeuw”…Ik zie het al voor me. .(:

  Geliked door 1 persoon

 7. Een kostuumdrama is zo veel beter in het Frans. Gelijk een andere sfeer en nog beter inleven in de tijd van toen! Ik maak graag kans op de vrijkaartjes :).

  Geliked door 1 persoon

 8. Lijkt me een lust voor de ogen: mooie opnamen van de Franse natuur/tuinen en prachtige kostuums!
  Ik maak graag kans op deze kaartjes.

  Like

 9. Het lijkt mij een heerlijke film.Ik zag de voorfilm.Alles sprak mij aan.De prachtige opnamen(een lust voor het oog),het verhaal gewoon ik kan niet wachten om deze film te gaan zien! Ik maak graag kans op deze kaartjes!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s