Wanneer je in Parijs bent en je houdt van zoetigheid dan is een bezoek aan onder andere Ladurée een must. Lang wachten tot je aan de beurt bent en je je macarons kan bestellen. Van dit soort zoete winkels zijn er velen in Parijs. Zoals bijvoorbeeld Chocolatier Patrice Chapon. Hier tref je pure chocolade aan in allerlei vormen en tabletten verpakt in prachtige wikkels. Dat alleen al is een lust voor het oog en een reden om naar binnen te gaan.
Patrice is een van de weinige ambachtelijke chocolatiers die geen cacaoboter gebruikt. Zijn passie is de pure cacao, geconcentreerd, intens, rijk aan vitaminen en mineralen en verstoken van elk chemische middel. Om zeker te zijn van deze puurheid heeft hij in een voorstad van Parijs een fabriek op gezet. Daar komen de cacaobonen binnen uit alle windstreken van de wereld en worden ze verwerkt. Chapon maakt repen van cacaobonen die hij elke keer inslaat van een en dezelfde plantage uit Ecuador, Venezuela, Ghana, Peru en Madagascar. Zo houdt hij controle over de kwaliteit en smaak van de bonen.
In 2001 opent Patrice zijn eerste chocolade-winkel nadat hij jaren de ijsmaker was van de Britse koningin. Zeven jaar later komt hij met de Mousse aux Chocolats bar. Ook deze mousses worden stuk voor stuk van cacaobonen gemaakt van een en dezelfde plantage. Je kan kiezen uit 6 smaken en de mousses worden geserveerd in krokante hoorntjes of in potjes van 100 gram, 150 gram of 400 gram.
Naast de shops is er ook een leuke mousse-bar truck gemaakt van een Peugeot 203 uit 1950. Deze vind je met enige regelmaat ergens in Parijs.

De Mousse aux Chocolats bar van Patrice Chapon is onder andere te vinden in 34, rue Saint-Sulpice, Paris. Naast deze vestiging zijn er nog vier met een mousse aux chocolat bar, de vijfde is alleen een chocolade-shop.